Εκπαιδευτικά εργαστήρια από τον δήμο Θεσσαλονίκης για απόρους

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά την εξής θεματική ενότητα: «Σχολικός εκφοβισμός/ BULLYING & Διαδικτυακός εκφοβισμός: “Τελικά είμαι θύμα ή θύτης;”, “Μου κάνουν “Bullying” ή με πειράζουν;”» με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση κυρίως των Ωφελούμενων του προγράμματος ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)” θα πραγματοποιήσει η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης

Ανατολικό Τμήμα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχικά θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 06:00 το απόγευμα, στην Δ’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, που βρίσκεται επί της οδού Κλεάνθους 57 και εν συνεχεία θα υλοποιηθεί και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Στην Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης-Ανατολικό Τμήμα, Διαχειριστής είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και Εταίροι, ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Δήμος Θερμαϊκού, ο Δήμος Θέρμης, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης-Καλαμαριάς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, η PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), τα Παιδικά Χωριά SOS και ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Νομού Θεσσαλονίκης “Η ΤΡΙΑΙΝΑ”.

Παράλληλα με τις διανομές τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, παρέχονται τα Συνοδευτικά Μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο. Ως Συνοδευτικά Μέτρα νοούνται δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική ενδυνάμωση, ενσωμάτωση, επανένταξη των ωφελουμένων. Τα Συνοδευτικά Μέτρα του Προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέχουν συμβουλευτικές ατομικές και ομαδικές υπηρεσίες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στα συνοδευτικά μέτρα είναι οι εξής:

Α)Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας (ή και σε μονήρη άτομα),

Β)Διατροφικές συμβουλές (συμβουλές υγιεινής διατροφής),

Γ)Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού, Νομική συνδρομή

Δ)Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών

Οι ειδικότητες για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι οι εξής:

Ψυχολόγος

Κοινωνιολόγος /Συντονίστρια

Κοινωνικός Λειτουργός

Νομικός

Διατροφολόγος

Εργασιακή Σύμβουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα