Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Πολίχνη

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθεί στην ερχόμενη Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, στο ανοιχτό θέατρο της Κρύας Βρύσης Πολίχνης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι ποντιακοί σύλλογοι «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης», «Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης», «Ένωση Ποντίων Πολίχνης» και ο δήμος Παύλου Μελά (Τμήμα Πολιτισμού - Αθλητισμού), υπό την

αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Πρόγραμμα

Ώρα προσέλευσης 19:30, στο Μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή (οδός Αγνώστου Στρατιώτη), όπου και θα ξεκινήσει η εκδήλωση με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης μνήμης (συνδιοργάνωση για 4η χρονιά του Δήμου και των τριών μεγάλων συλλόγων), οι διοργανωτές θα υπενθυμίσουν με τα δρώμενά τους τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου, από τις πατρογονικές τους εστίες και σχετική θα είναι η ομιλία για την Ποντιακή Γενοκτονία από τον Χαράλαμπο Γάππα, ενώ θα υπάρξει και εισήγηση με θέμα τις επιπτώσεις της γενοκτονίας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε σκηνοθεσία και επιμέλεια της Γεωργίας Σιδηροπούλου, θα παρουσιαστεί δρώμενο με θέμα «Η Γενοκτονία του Πόντου και οι πορείες θανάτου».

Συμμετέχει με ψαλμούς ο Χρήστος Χαλκιάς, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφικού υλικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα