Έφη Αχτσιόγλου από Θεσσαλονίκη: Η ΝΔ έπιασε πάτο στο Μακεδονικο

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά την ομιλία της σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης

στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης, η κα Αχτσιόγλου αναφερόμενη στη Συμφωνία τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία έπιασε πάτο στο Μακεδονικό ηθικά και πολιτικά» και πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταυτίστηκε με την Ακροδεξιά και τον εθνικισμό.

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η υπουργός τη χαρακτήρισε «ιστορικό» βήμα και πως η υπογραφή της έδωσε τέλος σε μια διένεξη 30 χρόνων η οποία βασίστηκε σε μια παραχάραξη της ιστορίας.

Όπως είπε, η λύση που επιτεύχθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών τηρεί την εθνική γραμμή, δηλαδή τη συνθέτη ονομασία, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, υπήρξε ένα ακόμα βήμα, δηλαδή η αλλαγή του Συντάγματος στη γειτονική χώρα μέσω των οποίων δόθηκε τέλος στις αλυτρωτικές υπόνοιες.

Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως απέναντι στην πατριωτική στάση για την υπογραφή της Συμφωνίας ήταν αντίθετοι αυτοί που κλήθηκαν να διαχειριστούν το ζήτημα και πήγαν ακόμη και πίσω από την εθνική γραμμή για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, αυτοί που είχαν αποτύχει.

Υπογράμμισε, επίσης, πως με τα βήματα που έγιναν από τη γειτονική χώρα αλλά και από την Ελλάδα έγινε σημαντική προσπάθεια για μια νέα κατάσταση ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας στα Βαλκάνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα