Η κατάθεση των πρώην συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Με την εξέταση τριών μαρτύρων, συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη, συνεχίστηκε την Τετάρτη η ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, όπου δικάζονται οι εννέα Κρητικοί, πρώην σπουδαστές στη Γαλακτοκομική Σχολή, με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, σε βάρος του άτυχου φοιτητή.

Κατά την εξέταση τους, οι μάρτυρες αναφέρθηκαν σε περιστατικά τα οποία, είτε άκουσαν, είτε ήταν παρόντες και συνέβαιναν στη Σχολή, με επίκεντρο την παρέα των Κρητικών ενώ χαρακτήρισαν τον Βαγγέλη ως έξυπνο, ήρεμο και ευγενικό

παιδί, που έκανε παρέα με τους Κρητικούς.

Οι δύο από τους τρεις μάρτυρες ήταν Κρητικοί και είπαν μεταξύ άλλων πως οι καταστάσεις στην επίμαχη παρέα δεν ήταν τίποτα περισσότερο, από «πλάκες ή πειράγματα».

Κατά την εξέτασή του, ο ένας από τους Κρητικούς διαφοροποιήθηκε από την αρχική του κατάθεση στην Αστυνομία, γεγονός που επισημάνθηκε από την έδρα, ενώ ο πατέρας του άτυχου Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, σηκώθηκε και απευθυνόμενος στη έδρα είπε «Κατανοώ απόλυτα το παιδί. Είναι Κρητικός και θα επιστρέψει στην Κρήτη», αναφερόμενος στη συγγενική σχέση του μάρτυρα με έναν εκ των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα γεγονότα, στα οποία ήταν παρών, κατέθεσε και ο δεύτερος μάρτυρας με καταγωγή από την Κρήτη. Όπως είπε, είχε στενή φιλική σχέση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και υποστήριξε πως είχε δει κάποιους από τους κατηγορουμένους να πετάνε μήλα στον Βαγγέλη και ότι κάποια άλλη φορά να τον «τραβάνε με την μπλούζα από τον λαιμό».

Ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο κατέθεσε, είναι πως λίγες ημέρες πριν να εντοπιστεί η σορός του άτυχου φοιτητή, έλαβε μια ανώνυμη επιστολή η οποία ανέφερε: «Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη σωστή στιγμή. Έχω βίντεο για αυτά που του κάνατε».

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μούκας, ο οποίος παρακολουθεί τη δίκη μαζί με την οικογένεια Γιακουμάκη, σε δηλώσεις του σημείωσε πως όλοι οι μάρτυρες πρέπει να πουν την αλήθεια, όπως την βίωσε ο καθένας.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη το μεσημέρι και αναμένεται να συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης.

Με πληροφορίες από το AΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα