Εδώ θα φάτε τον καλύτερο μπακαλιάρο στη Θεσσαλονίκη

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου γιορτάζουμε αύριο και όπως επιβάλλει το έθιμο, η ημέρα αυτή πρέπει να τιμηθεί με μπακαλιάρο και σκορδαλιά.

Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου,

καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους φτωχούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν καταστήματα στα οποία μπορείτε να απολαύσετε μπακαλιάρο συνοδεία σκορδαλιάς, παρέα με φίλους, καλή μουσική και ποτό.

Το Thestival σας παρουσιάζει ορισμένες από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της πόλης που σερβίρουν μπακαλιάρο:

Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου

Είναι ίσως τα πιο γνωστά μπακαλιαράκια της Θεσσαλονίκης και κάθε χρόνο τέτοια μέρα επικρατεί πανικός, αφού πλήθους κόσμου συρρέει στην οδό Φασιανού για να γευτεί τα φημισμένα " Μπακαλιαράκια του Αρίστου".

O μπακαλιάρος με τη συνοδεία σκορδαλιάς μαζί με πατάτες τηγανητές ροδέλα είναι απλά απόλαυση.

Στην αναζήτηση τους για σταθερή ποιότητα μπακαλιάρου, οι ιδιοκτήτες, αποφασίζουν το 1999 να ανοίξουν δεύτερο κατάστημα στον Εύοσμο, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως παρασκευαστήριο και διαθέτει ψυκτικούς θαλάμους, ώστε να μπορεί να διατηρήσει τη μεγάλη ποσότητα μπακαλιάρου πρώτης ποιότητας , που εισάγουν οι ίδιοι από τη Νορβηγία.

Το 2005 ανοίγουν στο απέναντι στενό και νέο κατάστημα για να προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση στου πελάτες τους, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο. Τα αδέρφια σκοπεύουν να ανοίξουν και τέταρτο κατάστημα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σχεδιάζουν και μία επέκταση στην επαρχία.

Πληροφορίες:

Οδός: Κατούνη 3 και Φασιανού 2

Τηλέφωνο: 231 054 2906

FB: Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου

Τα κουμπαράκια

Σε βολικό σημείο στο κέντρο της πόλης, ιδανικό μέρος για να φάτε τον μπακαλιάρο σας αμέσως, μετά την παρέλαση. Αποτελεί στέκι για φοιτητές και όχι μόνο ενώ φημίζεται για τον μπακαλιάρο του.

Αν το επιλέξετε σήμερα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα φύγετε απογοητευμένοι. Φιλικό περιβάλλον και άψογο σέρβις στα συν του καταστήματος.

Πληροφορίες:

Οδός: Εγνατία 140

Τηλέφωνο: 231 026 8442

FB: TA κουμπαράκια

Μπουκαδούρα

Αν μένετε στα δυτικά της πόλης πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την Μπουκαδούρα. Αν είστε από ανατολικά τότε τα χιλιόμετρα που διανύσετε είναι λίγο μπροστά στις υπέροχα πιάτα που θα γευτείτε.

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά της «Μπουκαδούρας» είναι εξαιρετικός, όπως και οι υπόλοιποι ψαρομεζέδες του καταστήματος. Άψογο σέρβις και ένας ιδιαίτερα όμορφος και φιλόξενος χώρος ιδανικός για την αυριανή ημέρα.

Πληροοφορίες

Οδός: Kαραολή& Δημητρίου 257Β, Σταυρούπολη

Τηλέφωνο: 231 065 8985

FB: Μπουκαδούρα

Ostrako

Ένα όμορφο ταβερνάκι με θαλασσινά δίπλα στο κύμα, στην παραλία των Νέων Επιβατών. Ιδανικό για οικογένειες και για όσους θελήσουν να απολαύσουν τον μπακαλιάρο τους με θέα τη θάλασσα.

Νόστιμοι μεζέδες, καλό σέρβις σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.

Πληροφορίες

Οδός: Κουντουριώτου 37, Παραλία Νέων Επιβατών

Τηλέφωνο: 2392 022245

FB: ostrako

To Nέον

Βρίσκεται στην περιοχή της Τούμπας, δημιουργεί και προσφέρει πιάτα υψηλής αισθητικής.

Στο Καφενείον το Νέον μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό μπακαλιάρο και άλλα θαλασσινά που θα συνοδεύσετε με παραδοσιακά Ελληνικά ποτά ή κρασιά από μία μεγάλη ποικιλία επιλεγμένης ετικέτας.

Ζεστή ατμόσφαιρα, φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση μία πολύ καλή επιλογή για έξοδο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Πληροφορίες

Οδός: Γρηγορίου Λαμπράκη 205

Τηλέφωνο: 231 090 0707

FB: To Νέον

40 κύματα

Στην οδό Καραολή και Δημητρίου Εύοσμο στη δυτική Θεσσαλονίκη, το 40 κύματα αποτελεί μία από τις πιο σίγουρες επιλογές για ψάρι, θαλασσινά και φυσικά μπακαλιάρου συνοδεία καλό τσίπουρου.

Πολύ καλή εξυπηρέτηση και ευγενικό προσωπικό σε ένα πολύ όμορφο στα δυτικά της πόλης.

Πληροφορίες

Οδός: Καραολή και Δημητρίου 9, Εύοσμος

Τηλέφωνο: 2310 759000

FB: 40 κύματα

Γλυκάνισος

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνει κανείς, ότι ο "Γλυκάνισος" είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για τσίπουρο στη Θεσσαλονίκη. Πόσο μάλλον για την 25η Μαρτίου συνοδεία καλού μπακαλιάρου.

Τα πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή παράδοση καλοφτιαγμένα, ενώ οι τιμές δεν φοβίζουν.

Το μοντέρνο περιβάλλον και οι γευστικές προτάσεις, δεσμεύονται να σας προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, πάντα σε συνδυασμό με εκλεκτό τσίπουρο.

Πληροφορίες

Οδός: Μεγάλου Αλεξάνδρου 46

Τηλέφωνο: 2310302882

FB: Γλυκάνισος

Ωκεανίς

Την 25η Μαρτίου το Ωκεανίς παραμένει πιστό στην παράδοση και σας προσφέρει εξαιρετικό μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Βρίσκεται στην οδό Νικολάου Πλαστήρα στην Καλαμαριά από το 1995. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που αγαπά αυτό που κάνει και αυτό βγαίνει και στα πιάτα που προσφέρει.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τον αγαπημένο σας μπακαλιάρο σκορδαλιά και από το κατάστημα.

Πληροφορίες

Οδός: Νικολάου Πλαστήρα 19 & 21 Ν. Κρήνη Αρετσού

Τηλέφωνο: 2310455990

FB: Okeanis

Άσπρο Άλογο

Για σχεδόν 40 χρόνια προσφέρει εξαιρετικά θαλασσινά και ευστικότατους μεζέδες. Έτσι και την 25η Μαρτίου σας υπόσχεται καλό μπακαλιάρο.

Το Άσπρο Άλογο βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Παράλη και είναι έτοιμο για να σας εξυπηρετήσει σε ένα όμορφο περιβάλλον που καλύψει και τους πλέον απαιτητικούς.

Πληροφορίες

Οδός: Γεωργίου Παραλή 19

Τηλέφωνο: 231 030 8251

FB: Άσπρο Άλογο

Ψαρού

Η Ψαρού είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί από το 2010 στην Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη.

Θα την έλεγε κανείς ουζερί, τσιπουράδικο και μεζεδοπωλείο. Μπορεί να βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκης, ωστόσο έχει μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε ελληνικό νησί.

Το μενού του καταστήματος διαθέτει ψαρικά, θαλασσινά αλλά και κρεατικά, που μετατρέπονται σε πρωτότυπους και νόστιμους μεζέδες.

Πληροφορίες

Οδός: Μυκόνου 10 & Μαραθώνος

Τηλέφωνο: 231 402 8151

FB: Ψαρού

Μπαχτσές

Το Ελληνικό εστιατόριο- Μεζεδοπωλείο "Μπαχτσές" έχει κερδίσει τους Θεσσαλονικείς και όλοι και περισσότεροι το επισκέπτονται για να απολαύσουν καλό φαγητό.

Έτσι και αυτή την Κυριακή ημέρα Εθνικής Επετείου, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε μπακαλιάρο μαζί με την παρέα σας.

Εξαιρετικός χώρος, όμορφα διακοσμημένος και φιλικό σέρβις.

Πληροφορίες

Οδός: Λ. Βασ. Όλγας 211

Τηλέφωνο: 231 042 7339

FB: Μπαχτσές

Keywords
Τυχαία Θέματα