Διαμαρτυρία ιδιοκτητών σχολών οδηγών έξω από κτήριο του Υπουργείου Μεταφορών- "Στα κάγκελα" και οι εκπαιδευτές

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες ιδιοκτήτες σχολών οδηγών έχουν προβεί σε κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών στα Καμίνια του Πειραιά.

Οι Ιδιοκτήτες των Σχολών Οδηγών διαμαρτύρονται διότι εδώ και 4 μήνες δεν διεξάγονται εξετάσεις, λόγω της απεργίας των εξεταστών που δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες 10 μηνών.

Αντιδρούν οι εκπαιδευτές

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να αντιδρούν και οι εκπαιδευτές οδήγησης

απέναντι σε όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τις αλλαγές στο σύστημα έκδοσης νέων αδειών οδήγησης. "Δεν έχει σαν ιδέα τη διαφάνεια αλλά την εξόντωση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή" διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Διαμαντής Ηλιάδης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει ένα σοβαρό θέμα επειδή στις εξετάσεις δεν θα είναι παρών ο εκπαιδευτής κάνοντας λόγο για κίνδυνο στους δρόμους καθώς καθημερινά γίνονται μόνο στην Αθήνα 600-700 εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Οι αλλαγές

Με κάµερες και µικρόφωνα εντός της εξέτασης, με καθορισμό εξεταστή - εξεταζόμενου ηλεκτρονικά, ελέγχους και πρόστιμα προσπαθεί το υπουργείο να περιορίσει το «λάδωμα». Αυτό προκύπτει από την τελική µορφή του νοµοσχεδίου του υπουργείου που θεσµοθετεί τη συνοδευόµενη οδήγηση από την ηλικία των 17 ετών.

Το πρώτο στάδιο θα είναι η πορεία, ενώ στο δεύτερο θα εξετάζονται οι δεξιότητες οδήγησης των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στο δεύτερο στάδιο µόνο εφόσον επιτύχουν στο πρώτο, ενώ, εάν αποτύχουν στο δεύτερο, θα επανεξετάζονται και στο πρώτο.

Η δοκιµασία προσόντων θα διενεργείται από έναν εξεταστή, ενώ δεν θα επιτρέπεται να βρίσκεται εντός του οχήµατος ο εκπαιδευτής των υποψηφίων. Για την εξέταση όσων θέλουν να αποκτήσουν δίπλωµα για δίκυκλο, προβλέπεται στη µοτοσικλέτα να επιβαίνει µόνο ο υποψήφιος. Με το σχέδιο νόµου αυξάνονται τα εξέταστρα για τη θεωρητική και πρακτική εξέταση στα 15 ευρώ, από 10 ευρώ που είναι σήµερα.

Η θεωρητική και η πρακτική εξέταση των υποψηφίων µεταδίδονται σε πραγµατικό χρόνο και καταγράφονται µε τη χρήση οπτικοακουστικών µέσων και το υλικό µεταφορτώνεται την ηµέρα της εξέτασης. Το υλικό αυτό, χωρίς το οποίο η εξέταση θα θεωρείται άκυρη, περιέχει:

Το εσωτερικό του εκπαιδευτικού οχήµατος όπου απεικονίζονται όλοι οι συµµετέχοντες.

Τον χώρο διενέργειας των θεωρητικών εξετάσεων όπου απεικονίζονται όλοι οι συµµετέχοντες στη διαδικασία. Κατά τη διενέργεια της εξέτασης θα δηµιουργείται κλωβός διακοπής ασύρµατης επικοινωνίας, θα απενεργοποιούνται κινητά και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα