Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της ΕΥΑΘ την ερχόμενη Πέμπτη

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν μέλη συνδικάτων και σωματείο της Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και εξελίξεις στην ΕΥΑΘ.

Συγκεκριμένα, μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης,

του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, του Συνδικάτου Εργ/λων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής και του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας θα συγκεντωθούν έξω από το κτίριο της ΕΥΑΘ, στις 12:00.

«Το ζήτημα που έχει ανακύψει, με την ποιότητα του νερού που υδροδοτεί το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης γεννάει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της πόλης μας. Η ιδιωτική κοινοπραξία που λειτουργεί την Εγκατάσταση επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης μιλάει για σημαντικές ποσότητες «από έλαια, πετρελαιοειδή ή γράσα». Η απειλή για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλη», αναφέρουν σε κοινοί ανακοίνωσή τους τα παραπάνω σωματεία.

Μάλιστα, σχετίζουν την εξέλιξη αυτή με την εξελισσόμενη πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. «Το σύνολο των μετοχών της ΕΥΑΘ βρίσκονται είτε στο χρηματιστήριο ή στο «υπερταμείο», με μεγάλες εταιρίες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Όμως όσο το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων και Ανώνυμων Εταιρειών, η ποιότητα και η παροχή του στο λαό είναι επισφαλής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, τα σωματεία καλούν «τους εργαζόμενους, τον λαό της Θεσσαλονίκης να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικό νερό, να απαιτήσουν προστασία της δημόσιας υγείας. Να αντιπαλέψουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, να απαιτήσουν το νερό να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα