Διαδικτυακά εργαστήρια πυροδότησης γραφής by Rembrandt and the cat

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης και η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat συντονίζουν δύο Εργαστήρια Πυροδότησης Γραφής (διάρκειας τριών μηνών το καθένα) για το καλοκαίρι του 2020.

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

(από 03-6-2020 έως 02-9-2020 * 14 εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις κάθε Τετάρτη στις 6μμ-10μμ

* στόχος η συγγραφή δύο παραμυθιών από κάθε συμμετέχοντα * κόστος συμμετοχής: 300 Ευρώ)

Η καταβύθιση

μέσα στον κόσμο της παραμυθικής γραφής και η συγγραφή δύο (2) παραμυθιών από κάθε συμμετέχοντα είναι ο στόχος αυτού του εργαστηρίου που περιλαμβάνει δύο κύκλους που θα γίνουν σε 14 εβδομαδιαίες συναντήσεις με διδάσκοντα τον Θανάση Τριαρίδη. Το εργαστήριο θα γίνεται στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Zoom – και θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (έως 15).

Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε 12 διαφορετικούς πυροδοτικούς άξονες με εξειδικευμένη αφετηρία. Στην συνέχεια θα επιλεγούν δύο από τις εργασίες τους πάνω σε αυτούς τους άξονες και θα οδηγηθούν σε συγγραφή δυο ολοκληρωμένων παραμυθιών.

Παράλληλα θα γίνονται αναλυτικές εισηγήσεις για την ιστορία των παραμυθιών μες τους αιώνες, για τις ψυχολογικές/ψυχαναλυτικές ερμηνείες του παραμυθιού, στην αφηγηματική χρήση των συμβόλων (αντικειμένων, χρωμάτων, γεύσεων, ήχων, συνθηκών).

Όλα τα παραχθέντα παραμύθια του Εργαστηρίου θα δημοσιεύονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο site όπου και θα παραμείνουν σε ελεύθερη ανάγνωση.

 Η αναλυτική προκήρυξη ενδιαφέροντος εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1pr8xLqpZHIL1zTtwfn5CzNxZEPMG9ahX/view?usp=sharing

(σε pdf)

https://drive.google.com/file/d/1YdPghoHuj3lfCWugh4ROu5sJUJrrlNRm/view?usp=sharing (σε word)]

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

(από 05-6-2020 έως 04-9-2020 * 14 εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις κάθε Παρασκευή στις 6μμ-10μμ *

στόχος η συγγραφή δύο παραβολικών διηγημάτων από κάθε συμμετέχοντα * κόστος συμμετοχής: 300 Ευρώ)

Η ανάδυση προσωπικών ιστοριών μέσα από το σύμπαν της παραβολικής αφήγησης και η συγγραφή δύο παραβολικών διηγημάτων από κάθε συμμετέχοντα είναι ο στόχος αυτού του εργαστηρίου. Και στους δύο κύκλους θα γίνουν 14 εβδομαδιαίες συναντήσεις με διδάσκοντα τον Θανάση Τριαρίδη. Το εργαστήριο θα γίνεται στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Zoom – και θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (έως 15). Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε 8 διαφορετικούς πυροδοτικούς άξονες με εξειδικευμένη αφετηρία. Στη συνέχεια θα επιλεγούν δύο από τις εργασίες τους πάνω σε αυτούς τους άξονες και θα οδηγηθούν σε συγγραφή δυο ολοκληρωμένων διηγημάτων.

Παράλληλα θα γίνονται αναλυτικές εισηγήσεις για το είδος του διηγήματος και την ιστορία του μέσα στους αιώνες, για την έννοια και την χρήση της παραβολικής αφήγησης, για την τεχνική των παραβολών μέσα στα «ιερά» βιβλία των θρησκειών, για τον υπερλογικό κόσμο του Ε.Α. Πόε, για την αποδιδαχή του Φραντς Κάφκα, για την παραβολή του Χόρχε Λούις Μπόρχες. Όλα τα παραχθέντα παραμύθια του Εργαστηρίου θα δημοσιεύονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο site όπου και θα παραμείνουν σε ελεύθερη ανάγνωση.

 Η αναλυτική προκήρυξη ενδιαφέροντος εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1y0kEHKhuii3s4n04xcS_n34NSRfoYrqq/view?usp=sharing (σε pdf)

https://drive.google.com/file/d/1geOhzMId0AvHEnfYQ7vTmUQF6mU0S4eo/view?usp=shari

(σε word)]

Keywords
Τυχαία Θέματα