Δείτε γιατί συνελήφθησαν 62 αλλοδαποί στη Θεσσαλονίκη

Στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

συνέλαβαν:

• 6 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

• 6 άτομα για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής.

• 1 άτομο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής, εντοπίστηκε στην Π. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας να κινείται με επιβατικό αυτοκίνητο μεταφέροντας εννέα άτομα που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου επέδειξε πλαστό έγγραφο και διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, συμμορία, αντίσταση και πλαστογραφία. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος μεταφοράς ερευνάται.

• 8 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 50χρονου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε σχετικό Ένταλμα Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης για αποπλάνηση παιδιών κατ’ εξακολούθηση.

• 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί όπλων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επίσης, επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποίησαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Οι έλεγχοι έλαβαν χώρα κατά τις ώρες 13:00 έως 23:30 και συνελήφθησαν συνολικά 39 άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα