Δ. Βαρτζόπουλος: Η Θεσσαλονίκη έχει αμέτρητες δυνατότητες ώστε να γίνει μια σύγχρονη μητρόπολη

Τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του για την παιδεία παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξή του στο Thestival.gr.

Ο κ. Βαρτζόπουλος απαντάει στο ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία κάνει συνεργασίες με άλλα κόμματα στην περίπτωση που δεν είναι αυτοδύναμη.

Τέλος, στέλνει

το δικό του μήνυμα εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Βαρτζόπουλου στο Thestival.gr:

- Έχετε επισημάνει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην παιδεία για την ανάπτυξη της οικονομίας. Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες της πολιτικής σας στον συγκεκριμένο τομέα για την Β’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης;

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούμε ότι η Παιδεία αποτελεί μοχλός ανάπτυξης και προόδου της κοινωνίας και κατ' επέκταση του κράτους. Ανάμεσα στους στόχους μας είναι να δημιουργήσουμε Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, τα οποία θα συσχετίζονται με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Έτσι ώστε το σχολείο γίνεται ουσιαστική διέξοδος απασχόλησης για τους νέους. Όραμά μου για τις περιοχές της Β' Θεσσαλονίκης είναι να γίνουν τέτοια λύκεια και εκπαιδευτήρια, όπου η μαθητεία θα προσανατολίζεται σε επαγγέλματα που γεννά η κάθε περιοχή. Όσον αφορά την οικονομία έχουμε πει ότι θα εφαρμοστούν άμεσα φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις, προκειμένου να πάρουν τονώσουμε την αγορά που τόσα έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια με την φορολαίλαπα που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, είναι επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση ουσιαστικών έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

- Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν θα πάρει αυτοδυναμία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα συνεργαστείτε με άλλα κόμματα; Αν ναι, με ποια κόμματα θα κάνατε συνεργασίες;

Αυτό που συμφέρει την πατρίδα μας τη δεδομένη χρονική και κρίσιμη συγκυρία είναι μια σταθερή κυβέρνηση, με σοβαρές και κοστολογημένες προτάσεις, η οποία θα εμπνέει εμπιστοσύνη τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας, όπως θα προκύψει με τον Κλεισθένη, εάν ξαναπάμε σε εκλογές. Επίσης, δεν συμφέρει τον τόπο να είναι στην αντιπολίτευση μια σκληρή ριζοσπαστική αριστερά, αλλά η μια δυνατή σοσιαλδημοκρατία. Το 2012 συνεργαστήκαμε, γιατί ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας. Είχαμε θέματα εθνικής σημασίας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η μόνη καθαρή λύση είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

- Ποια είναι τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα στη Θεσσαλονίκη για την ανάπτυξη του τουρισμού;

Η Θεσσαλονίκη έχει αμέτρητες δυνατότητες ώστε να γίνει τα επόμενα χρόνια μια σύγχρονη μητρόπολη, πρωτεύουσα του πολιτισμού και του αθλητισμού, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι επενδύσεις στον ΟΛΘ, το Αεροδρόμιο «Μακεδονία», η ολοκλήρωση του Μετρό και η κατασκευή της γραμμής μέχρι το αεροδρόμιο και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε τον δαίμονα της γραφειοκρατίας, ώστε να προχωρήσουν τέτοια έργα ουσίας, που θα καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών.

-Πώς κρίνετε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Ποια είναι η στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη Τουρκία;

Ζούμε σε μια νευραλγική περιοχή. Η πολιτική του Ερντογάν βασίζεται στην δημιουργία συνεχούς έντασης στο εξωτερικό και την υποδαύλιση του πατριωτικού συναισθήματος με σκοπό την εγκατάσταση ενός αυταρχικού, ρωσικού τύπου, καθεστώτος στο εσωτερικό. Θεωρώ πως μέσα στην τετραετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σοβαρά διπλωματικά λάθη και κανένα ουσιαστικό βήμα προς την οριστική λύση του προβλήματος. Η χώρα μας χρειάζεται μια εξωτερική πολιτική πυγμής, που θα διεκδικεί και θα ζητά αυτό που είναι συμφέρον για την πατρίδα. Εμείς θα επιδιώξουμε τον διάλογο με την γειτονική χώρα. Ως κυβέρνηση θα αγωνιστούμε για να αναβαθμίσουμε τη θέση της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια ισχυρή χώρα, να διαφυλάξει τα σύνορά της με έναν καλά οργανωμένο στρατό και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε διπλωματικό επίπεδο.

-Η αποχή στις ευρωεκλογές έφτασε το 43,08%. Πού οφείλετε κατά τη γνώμη σας αυτό το μεγάλο ποσοστό; Τι μήνυμα στέλνετε στον κόσμο εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Η αποχή από την εκλογική διαδικασία δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο και δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Οι πολίτες δεν προσφεύγουν στις κάλπες διότι είναι δυσαρεστημένοι από το πολιτικό σύστημα. Αυτό που ονομάζουμε σήμερα δημοκρατικό έλλειμμα.

Το βασικό κριτήριο για τον Έλληνα ψηφοφόρο πρέπει να είναι το καλό της πατρίδας μας. Και αυτό το οποίο συμφέρει περισσότερο αυτήν την στιγμή την χώρα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας υπεύθυνα και με καθαρό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα