N. Ταχιάος: Ας τελειώνουμε με την προπαγάνδα που θέλει Ταχιάο και ΝΔ να βάζουν εμπόδια στη Νέα Τούμπα

Μετά από μια έντονη προεκλογική εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, o Νίκος Ταχιάος, έλαβε την απόφαση να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Ταχιάος μιλά στο thestival.gr για την απόφαση του να είναι υποψήφιος βουλευτής, για το δίλλημα

του ΣΥΡΙΖΑ ή με τους λίγους ή με τους πολλούς, αλλά και για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ.

Παράλληλα εκφράζει την άποψη για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ μιλά για τον ΠΑΟΚ και δίνει απάντηση σε όσους λένε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ θα μπουν προσκόμματα στη νέα Τούμπα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Ταχιάου στο thestival.gr:

Μετά από μια έντονη προεκλογική εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μπήκατε σε ακόμα μία μάχη, αυτή των βουλευτικών εκλογών. Ήταν εύκολη απόφαση; Εάν εκλεγείτε βουλευτής πόσο εύκολο θα είναι για εσάς να παραμείνετε και στο δημοτικό συμβούλιο για να ασκήσετε αντιπολίτευση;

Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Το να βγεις από μια πολύμηνη εκλογική μάχη και μέσα σε λίγες μέρες να είσαι και πάλι υποψήφιος ξεκινώντας μια άλλη , δεν είναι κάτι εύκολο. Αποφάσισα όμως να κάνω το βήμα και ν’ αποδεχτώ την πολύ τιμητική πρόταση του προέδρου της Ν.Δ. γιατί στόχος μου ήταν πάντα να βοηθήσω ώστε να γίνουν πράγματα για την πόλη. Σκοπός μου είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να δημιουργηθεί Ατζέντα με τα θέματα της Θεσσαλονίκης και εφόσον εκλεγώ βουλευτής, να την προωθήσω. θα παραμείνω δημοτικός σύμβουλος και μετά την εκλογή μου, όπως ήταν πριν και ο κ. Καλαφάτης και ο Κ. Γκιουλέκας. Επίσης, έχω πει ότι είμαι πολύ θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ.Ζέρβα, γιατί πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή πλειοψηφική ομάδα ώστε να μπορέσει ο δήμος να διοικηθεί και η πόλη να λειτουργήσει. Δεν πρέπει τα προσωπικά μας απωθημένα να τα βγάζουμε στο κεφάλι των δημοτών. Πρέπει οι δημότες να δουν την πόλη καθαρή και λειτουργική. Γιατί πάνω απ’ όλα προέχουν οι ανάγκες της πόλης και των Θεσσαλονιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στον προεκλογικό αγώνα το δίλημμα ή με τους λίγους ή με τους πολλούς και κατηγορεί τη ΝΔ ότι στήνει σκηνικό “καμένης γης”. Θα παραλάβει πράγματι καμένη γη η ΝΔ εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας; Και πόσος καιρός θα χρειαστεί για να καταλάβουν οι πολίτες την αλλαγή στην καθημερινότητά τους;

Η Ν.Δ. θα παραλάβει ναρκοθετημένη γη. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησε με μία ματιά Εθνικής υπευθυνότητας αλλά με το βλέμμα στις εκλογές και στην πελατεία του, όπως αυτός την αντιλαμβανόταν, και που την έχει ονομάσει σήμερα "οι πολλοί". Παρόλα αυτά, με την Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας, οι πολίτες θα αντιληφθούν τις αλλαγές στην καθημερινότητα πολύ σύντομα, βλέποντας παράλληλα να αλλάζει και το σκηνικό στον ίδιο τον τόπο μας. Η ΝΔ αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στη μείωση της φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Η φορολογική μεταρρύθμιση και η αδειοδοτική μεταρρύθμιση είναι οι παρεμβάσεις που χρειάζονται, για να δώσουν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι παραγωγικές επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ευκαιρία πλούτου κυρίως για την μεσαία τάξη.

Δεχθήκατε κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ για την θέση που διατυπώσατε για τον ΟΑΣΘ. Τι μπορεί να κάνει η ΝΔ για να αλλάξει η κατάσταση και πόσος χρόνος χρειάζεται για να μπορούν οι Θεσσαλονικείς να απολαμβάνουν αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες;

Το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο επισκέπτης πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο κ. Παππάς αφού έκανε «γης μαδιάμ» τις αστικές συγκοινωνίες, αποφάσισε ν’ ακολουθήσει την γνωστή σταλινική τακτική ν’ ανακαλύπτει εχθρούς και σαμποτέρ για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους. Πριν λίγο καιρό είχαν βαφτίσει εχθρό τον Ταχιάο και επένδυσαν σε μια εκστρατεία λάσπης απέναντι στο πρόσωπό μου, χρεώνοντας μου πράγματα, τα οποία ποτέ δεν είπα, όπως η δήθεν κατάργηση της κάρτας δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Τώρα ο κ. Παππάς βλέπει αόρατους κύκλους οι οποίοι σαμποτάρουν λεωφορεία. Φτάνει μ’ αυτήν την υποκρισία. Οι πολίτες υποφέρουν καθημερινά από την κατάντια του σημερινού ΟΑΣΘ.

Είναι επείγον να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου στον ΟΑΣΘ ενώ θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος η οποία θα αφορά την σημερινή εταιρεία. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να γίνει μια προμήθεια καινούργιων λεωφορείων με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες άμεσα, και να μην περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου σχήματος που θα αναλάβει το μεταφορικό έργο. Το νέο σχήμα, ο νέος ΟΑΣΘ, θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου με διαφορετικές και διακριτές φάσεις . Η πρώτη θα είναι μέχρι να τελειώσει το έργο του Μετρό και πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για το πως θα συνεχίσουν οι γραμμές. Η δεύτερη φάση θα προχωρήσει μετά την ολοκλήρωση του Μετρό.

Τάσσεστε υπέρ της επανασύστασης του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης; Θα πρέπει η ΝΔ να διατηρήσει το γραφείο του πρωθυπουργού στην πόλη;

Σε ότι αφορά το γραφείο πρωθυπουργού, προσωπικά πιστεύω πως δεν πρέπει να διατηρηθεί γιατί οι αρχές της πόλης δεν αντιμετωπίζονται από ένα γραφείο ρουσφετιών. Όσο για το Μακεδονίας – Θράκης, εάν μπορεί να υπάρξει ένα υπουργείο με πραγματικές αρμοδιότητες, γιατί να μην επανασυσταθεί; Πολλές φορές και οι συμβολισμοί είναι χρήσιμοι.

Μετανιώνετε για κάποιες δηλώσεις που έχετε κάνει για τον ΠΑΟΚ; Πιστεύετε ότι σας στοίχισε αυτή η κόντρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Και τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ θα μπουν προσκόμματα στη νέα Τούμπα;

Επειδή κάποιους τους συνέφερε να ποδοσφαιροποιήσουν την πολιτική ποντάροντας στο αλιεύσουν ψήφους των οπαδών του ΠΑΟΚ, αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ έχω πει κάτι εναντίον του ΠΑΟΚ ή θα πρέπει διαρκώς να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Δεν υπάρχει καμία δήλωσή μου γραπτή ή προφορική που να είναι εναντίον του ΠΑΟΚ. και αυτό είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κανείς εάν ψάξει τα όσα έχω πει όλο το προηγούμενο διάστημα. Αντιθέτως, εκείνο που είπα ήταν ότι, παρά το γεγονός του ότι είμαι φίλαθλος του Άρη, σέβομαι το brand name ΠΑΟΚ και την ιστορία της ομάδας στην πόλη. Από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα, λέω ότι το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι ένα έργο το οποίο πρέπει να γίνει, καθώς αφορά την Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξη όλης της περιοχής της Τούμπας. Ας τελειώνουμε με αυτή την προπαγάνδα που θέλει τον Νίκο Ταχιάο και την Νέα Δημοκρατία να βάζει εμπόδια στην Νέα Τούμπα. Νομίζω ότι και οι ίδιοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν καταλάβει ότι αυτά που συνεχίζουν να διαδίδουν κάποιοι, είναι πράγματα που δεν ισχύουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα