Δ. Τζανακόπουλος: Κάνουμε τα πάντα για να μην έχουμε διπλωματικό "θρίλερ" με τους Έλληνες στρατιωτικούς

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται από τις τουρκικές αρχές μίλησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως η ελληνική πλευρά κάνει τα πάντα ώστε να μην υπάρξει ένα διπλωματικό θρίλερ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Κάνουμε τα πάντα για να μην έχουμε διπλωματικό "θρίλερ" και εξαντλούμε κάθε μέσο πίεσης για να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη κατάσταση. Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε τις δικαστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Τουρκία και

ευελπιστούμε να χειριστεί την υπόθεση με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και να μην κλιμακώσει την ένταση. Δεν μπορώ να κάνω βέβαιες προβλέψεις. Η Τουρκία αναβαθμίζει γενικότερα την ένταση σε όλο το πεδίο των ευρωτουρκικών σχέσεων».

Παράλληλα, εξήγησε γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, έξι ημέρες μετά, επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών των δύο χωρών, ενώ υπογράμμισε, δύο φορές μάλιστα, ότι «όποια παρέμβαση πρέπει να είναι αποτελεσματική».
«Εάν χρειαστεί, ο πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει από την ελληνική πλευρά αίτημα διαμεσολάβησης ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «σε αυτή τη φάση πρέπει να σεβαστούμε την δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία».

«Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες αξιωματικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη ζώνη... Ό,τι πρέπει να γίνει από την ελληνική κυβέρνηση γίνεται», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα