Δ. Θεσσαλονίκης: Ο πρώτος δήμος της χώρας που εντάσσεται στις "μπλε κοινότητες"

O πρώτος δήμος της χώρας που εντάχθηκε στην “Μπλε Κοινότητα” είναι από σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης πέτυχε να αναγορευτεί μπλε κοινότητα αναγνωρίζοντας το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα, υπερασπιζόμενος τον δημόσιο χαρακτήρα των φορέων διαχείρισης νερού και υπηρεσιών αποχέτευσης και απαγορεύοντας

ή καταργώντας σταδιακά την πώληση εμφιαλωμένου νερού σε δημοτικές εγκαταστάσεις και εκδηλώσεις.

“Αποφασίσαμε και καταλήξαμε να ενταχθούμε στην μπλε κοινότητα. Είναι καλό και πολύ σημαντικό ότι είμαστε η πρώτη της Ελλάδας που μπαίνει σε αυτή την κοινότητα”, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μεταξύ του δήμου, της ΕΥΑΘ και του Blue Planet Project.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αρχικά θα τοποθετήσει ψύκτες με νερό από τη βρύση, στο δημαρχείο σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ και στη συνέχεια θα επιδιώξει το νερό της βρύσης να χρησιμοποιείται σε εστιατόρια αλλά και στα σπίτια.

“Με το δήμο έχουμε μια συνεργασία, η οποία θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσα από την μπλε κοινότητα”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης.

Σύμφωνα με τον κ. Κρεστενίτη η ΕΥΑΘ βρίσκεται σε επαφή με αρχαιολογικές υπηρεσίες προκειμένου, μεταξύ άλλων να γίνει μια αναβίωση των παλιών κρηνών που θα είναι και ένα τουριστικό και πολιτιστικό αξιοθέατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα