Δ. Θεσσαλονίκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι πρώτες αποτεφρώσεις - Έργα αναβάθμισης και συντήρησης στα κοιμητήρια (ΦΩΤΟ)

Προχωρά το έργο της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά διάρκεια περιοδείας σε χώρους που γίνονται έργα στην πόλη, η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι έως τέλος του καλοκαιριού θα έχουν περάσει όλες οι διαδικασίες.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες αποτεφρώσεις.

«Το αποτεφρωτήριο είναι ένα κομμάτι του κοιμητηρίου.

Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά. Απομένει τώρα να γίνει το γενικό ρυμοτομικό , το όποιο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει όλες τις διαδικασίες που είναι άπειρες.

Ελπίζω ότι εάν ολοκληρωθεί να βγει το ΦΕΚ, το τελικό χαρτί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις και ελπίζω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις», τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μπουτάρης.

Ακόμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε, ότι υπάρχει σκέψη τον πρώτο καιρό που θα λειτουργήσει το αποτεφρωτήριο, το κόστος να είναι μικρό ή ακόμα και εντελώς δωρεάν.

Έργα αναβάθμισης και συντήρησης στα Κοιμητήρια "Αναστάσεως του Κυρίου"

Σε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, τα όποια όπως τονίζει η διοίκηση του δήμου, έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα των κοιμητηρίων "Αναστάσεως του Κυρίου", προχώρησε τα τελευταία χρόνια ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα έργα, ύψος 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούν συντήρηση και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών και δομικών κατασκευών των κοιμητηρίων, τον περιφερειακό φωτισμό, καθώς και την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου - οδικού δικτύου και ηλεκρομηχανικών εγκαταστάσεων των υπαίθριων χώρων.

"Στα νεκροταφεία ξεκίνησε συστηματική δουλειά εδώ και δυο χρονιά, έγινε πλήρης ανάπλαση και αναμόρφωση του χώρου. Κτιριακές εγκαταστάσεις, προχωράμε και στο φωτισμό. Κεντρική ιδέα να ανταποκρίνονται τα κοιμητήρια στην ιερότητα του θανάτου", τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

"Στην τελική φάση είναι το έργο ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων των κοιμητηρίων. Είναι ένα έργο περίπου 750.000 ευρώ. Στην επομένη διετία θα φτιάξουμε νέες δομές", τόνισε από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα