Δ. Θεσσαλονίκης: Αντιδράσεις από τους κατοίκους της Ε' Δημοτικής Κοινότητας για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Την αντίδραση των μόνιμων κατοίκων προκάλεσε το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που εφαρμόζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας.

Οι κάτοικοι της Ε’ δημοτικής κοινότητας, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον Νίκο Λαδιανό, ζητούν αναστολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, επανασχεδιασμό και επαναδιαπραγμάτευση με την εταιρεία.

Παράλληλα

διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το σχέδιο για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα είναι σε πιλοτικό στάδιο και συνεχή εξέλιξη.

«Ήδη σήμερα έγινε μια διόρθωση. Δεν αλλάζει ο αριθμός των θέσεων αλλάζουν οι τοποθεσίες. Με την έλευση 35-40 αστυνομικών, μέχρι το τέλος Απριλίου η ελεγχόμενη στάθμευση θα είναι πιο αποτελεσματική», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να καταθέσουν άμεσα τα χαρτιά τους για τις κάρτες μόνιμου κατοίκου, κάλεσε τους δημότες, κατοίκους της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου.

«Eπηρεάζεται ένα πολύ μικρό κομμάτι της 5ης κοινότητας. Θα εφαρμοστεί μόνο στον άξονα Βας. Γεωργίου, Βας. Όλγας και πίσω από το δημαρχείο. Υπάρχουν 252 θέσεις ελεγχόμενες στάθμευσης κι όλες οι υπόλοιπες θέσεις μέχρι την Ανθέων και δύο τετράγωνα πάνω από την Όλγας, είναι θέσεις που διαφυλάσσονται για τους μόνιμους κατοίκους», ανέφερε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν συμπεριλαμβάνονται στο σύστημα ούτε η Ανθέων, ούτε η Νέα Παραλία αλλά ούτε και η Σοφούλη.

«Το στενό περίγραμμα που εφαρμόζουμε, το κάνουμε για να προστατέψουμε τους περίοικους της Όλγας και της Βας. Γεωργίου για να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις τους από επισκέπτες που δεν θα θέλουν να πληρώσουν».

Όπως είπε, στην 5η κοινότητα, θα υπάρξουν 50 νέα σημεία αγοράς χρόνου για το thesis, τα οποία μαζί με αυτά της Α’ και της Γ’ κοινότητας θα φτάσουν τα 400.

Για μεγάλο σφάλμα της διοίκησης Μπουτάρη έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει», Σωκράτης Δημητριάδης.

«Είναι μία σύμβαση εκτός τόπου και χρόνου. Υπάρχουν οικογένειες με δύο αυτοκίνητα κι εγκλωβίζονται στο να έχουν ένα δηλωμένο όχημα. Σε όλες τις κοινότητες πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για τους εργαζόμενους κι εύχομαι να μπορέσετε να εφαρμόσετε το μέτρο, βέβαια, δυστυχώς, το μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί στην Α’ κοινότητα», ανέφερε.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά από τις 21 Μαρτίου η ελεγχόμενη στάθμευση στην 5η Δημοτική Κοινότητα

Η εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) ξεκινά στην 5η Δημοτική Κοινότητα από τις 21 Μαρτίου. Ήδη, το σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά κατά περιοχές από τις 20 Φεβρουαρίου με τη διανομή εντύπων τύπου «κλήσης» προς ενημέρωση των πολιτών.

Η περιοχή εφαρμογής θα εκτείνεται ανατολικά από την οδό Σκιάθου και Σοφούλη (χωρίς αυτή να περιλαμβάνεται στο νέο Σ.Ε.Σ.), μέχρι δυτικά στις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα και Γκύζη και από την παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γεωργίου Παπανδρέου (χωρίς αυτές να περιλαμβάνονται στο νέο Σ.Ε.Σ.) μέχρι και δυο έως και τρία οικοδομικά τετράγωνα άνωθεν της Βασιλίσσης Όλγας. Όλες οι οδοί, στις οποίες επιτρέπεται η στάθμευση, εντάσσονται στην κατηγορία κατοίκων, πλην των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου και Ναπολέοντος Ζέρβα, οι οποίες θα ενταχθούν στην κατηγορία των θέσεων επισκεπτών και στις οποίες η στάθμευση θα γίνεται επί πληρωμή.

Συνολικά, οι κάτοικοι θα έχουν στη διάθεσή τους 3.100 αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης (μπλε διαγράμμιση και πινακίδα κατοίκων), ενώ οι θέσεις επισκεπτών θα είναι συνολικά 252 (λευκή διαγράμμιση και πινακίδα επισκεπτών). Οι δρόμοι που βρίσκονται εκτός της οριοθετημένης περιοχής εφαρμογής του συστήματος θα παραμείνουν στο υφιστάμενο καθεστώς ελεύθερης στάθμευσης.

Η κάρτα στάθμευσης μονίμου κατοίκου εκδίδεται στα γραφεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Βίλα Μορντώχ – Βασ. Όλγας 162). Σημειώνεται ότι όλοι όσοι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως στην κοινότητα ή έχουν υποβάλει αίτηση ηλεκτρονικά είναι καταχωρισμένοι στο σύστημα και δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, ακόμη κι αν δεν έχουν παραλάβει την κάρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα