Δ. Κούβελας: Το μήνυμα των εθνικών εκλογών θα είναι "Προσδεθείτε, απογειωνόμαστε"

Την ανάγκη για μια νέα αρχή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, «για την Ελλάδα που μας αξίζει» επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α‘ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, στην ομιλία του, στο κατάμεστο από κόσμο Ολύμπιον.

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε

πολλά. Νιώθω ότι μοιραζόμαστε, τους ίδιους στόχους για την πόλη μας, την Μακεδονία μας και την Ελλάδα μας», ανέφερε ο κ. Κούβελας.

Ο ίδιος έκανε μια αναδρομή στη συμμετοχή του στα κοινά από τα φοιτητικά του χρόνια.

«Στη νομική Σχολή του Αριστοτέλειου, οι συμφοιτητές μου με εμπιστεύτηκαν να προωθήσουμε μαζί τις φιλελεύθερες ιδέες στο πανεπιστήμιο, όπου τότε κυριαρχούσαν οι ιδεοληψίες της αριστεράς κι εμείς ήμασταν μόλις στο 11%. Σε 4 χρόνια που ήμασταν μαζί με κάποιους από εσάς, ανεβήκαμε στην κορυφή. Το 11 έγινε 45% και η πρωτιά αυτή κρατάει 32 χρόνια, από τότε.Τα όπλα που χρησιμοποιήσαμε στην αντιπαράθεσή μας δεν ήταν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Ήταν οι ιδέες μας, η αλήθεια και το ήθος μας. Με τα ίδια αυτά όπλα κερδίσαμε πριν ένα μήνα τις εκλογές για την Ευρώπη και την Αυτοδιοίκηση. Με αυτά τα όπλα θα κερδίσουμε και στις 7 Ιουλίου τις εκλογές για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

Στη συνέχεια, παρουσίασε συνοπτικά τις προτεραιότητες, που έχει θέσει για την επόμενη τετραετία.

«Πρώτος στόχος είναι να δυναμώσουμε τη μεσαία τάξη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεζούμισε για να εφαρμόσει την αλά Μαδούρο πολιτική της. Αυτή η μεσαία τάξη είμαστε εμείς! Επιτέλους, σε λίγες μέρες θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα κάνει τα αυτονόητα. Θα μειώσει τους φόρους και τις εισφορές, θα κάνει τα πάντα για να έρθουν νέες επενδύσεις που θα φέρουν αυτό-τροφοδοτούμενη (και όχι κρατικοδίαιτη) ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, έτσι θα αυξηθούν οι επενδύσεις, θα δημιουργηθούν νέες και καλύτερα πληρωμένες θέσεις εργασίας, θα σταματήσει η φυγή των επιχειρήσεων και των νέων ανθρώπων, θα πληρώνονται κανονικά οι φόροι και οι εισφορές προς το δημόσιο.

Στόχος δεύτερος, όπως υπογράμμισε ο κ. Κούβελας είναι να υπάρχει ασφάλεια στην πόλη. «Όχι στις νησίδες εγκληματικότητας στη Ροτόντα, στα Πανεπιστήμια, στην Αριστοτέλους, την Εγνατία, στην οδό Γιαννιτσών. Όχι στη διάχυτη εγκληματικότητα σ’ ολόκληρη την πόλη. Δεν είναι δυνατόν το 2019 ο αστυνομικός με άνωθεν πολιτικές εντολές, να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Να δείχνει διαρκώς ανοχή στους γνωστούς – άγνωστους κι από την άλλη να πρέπει να κάνει χρήση ληγμένων χημικών σε γυναικόπαιδα. Από τη μια δεν ξέρει αν θα γυρίσει στο σπίτι του σώος κι από την άλλη δεν έχει τη στήριξη της πολιτείας ούτε στα αυτονόητα», σημείωσε.

Τρίτη προτεραιότητα είναι να «φέρουμε ελληνικό ήθος, εκσυγχρονισμό και αξιοκρατία στην παιδεία μας. Να ενισχύσουμε τα σχολεία με μόνιμο προσωπικό και να εφαρμόσουμε προγράμματα που ενεργοποιούν το ενδιαφέρον, διευκολύνουν τη μάθηση, εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας», τόνισε ο κ. Κούβελας και τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ασύλου στα πανεπιστήμια προσθέτοντας: «Είναι δυνατόν, τον 21ο αιώνα, στην Ελλάδα, η Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντί να είναι το εκπαιδευτικό κέντρο του κόσμου όλου, να είναι γραφεία επικοινωνίας του Ρουβίκωνα;».

Tέταρτος στόχος είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος με την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας, ανέφερε ο κ. Κούβελας.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για μία «στρεβλή, αναίσχυντη συμφωνία, που μόνο άνθρωπος ανιστόρητος και εχθρός της πατρίδας θα τολμούσε να υπογράψει». «Στόχος μας χωρίς όρους να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, την ταυτότητά μας και τα προϊόντα μας από την καταστροφική συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κούβελας.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Χωρίς αυτή μπαίνουμε σε περιπέτειες ακυβερνησίας. Είδατε τι έγινε στις πρόσφατες εκλογές με απλή αναλογική στο δήμο Θεσσαλονίκης; Μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο 16 παρατάξεις, από τις οποίες οι 9 έχουν 1 σύμβουλο. Μπορείτε να φανταστείτε μια βουλή με 25 κόμματα; Ο ορισμός του χάους. Αυτό να μην το επιτρέψουμε. Να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Καλώ, ιδιαίτερα τους νέους να δώσουν το «παρών». Η Ελλάδα σας ανήκει, μην την αφήνετε στους ανεύθυνους και τους τυχοδιώκτες» τόνισε και πρόσθεσε:

«Να κάνουμε επανεκκίνηση και αφού γυρίσουμε στην κανονικότητα να σηκώσουμε την πατρίδα μας ψηλά.Οι ευρωεκλογές έδειξαν το δρόμο. Το μήνυμα τους ήταν «φτάνει πια» στο ψέμα και τα διχαστικά διλήμματα. Το μήνυμα των εθνικών εκλογών θα είναι ‘Προσδεθείτε, Απογειωνόμαστε’».

Κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν οι γονείς του υποψήφιου βουλευτή, ο τέως υπουργός και δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σώτηρης Κούβελας και η σύζυγός του, Νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα