Δ. Κουτσούμπας: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ισοδυναμούν με μέτρα που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους

Δριμύτατη κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως υποστήριξε κατά την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, "ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα λαϊκά ματωμένα πλεονάσματα" και συνέχισε λέγοντας πως "η κυβέρνηση μας λέει όπως και οι προηγούμενοι ότι θα ματώσουμε λιγάκι αλλά θα έρθουν δουλειές".

"Αλλά αλήθεια ποίον πιστεύετε πραγματικά όμως ότι κοροϊδεύετε…", διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΚΚΕ, ετοιμάζεται "πογκρόμ πλειστηριασμών κατοικιών" ενώ τόνισε πως τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τα χρέη των τραπεζών "την ώρα που οι «μεγαλοβιομήχανοι και το κεφάλαιο» ευνοούνται από φοροελαφρύνσεις".

Όπως εκτίμησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, "η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έχει μεγάλη δυσκολία να περάσει την πολιτική της στη Βουλή", αφού όπως είπε, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και υπόλοιπα αστικά κόμματα στηρίζουν τα προαπαιτούμενα, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις και "προβάλλουν το παραμύθι ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει με την ενίσχυση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου".

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είπε ότι όλες ουσιαστικά έχουν κοινό στόχο ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, που ισοδυναμεί με πολιτικές και μέτρα που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, αφαιρούν λαϊκό εισόδημα για να χρηματοδοτηθούν εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε επίσης πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την κυβέρνηση της ΝΔ και πως θα σταθεί απέναντι στην "αντιλαϊκή", όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα