Δ. Δεμουρτζίδης για την υπόθεση Καρατάσιου: Νιώθω δικαιωμένος - Αποτέλεσμα αντιπαλότητας δύο υπουργείων η δίωξή μου

Την αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της κατάληψης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου σχολίασε στο Thestival.gr, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ο κ. Δεμουρτζίδης ήταν ο ένας εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων της δίωξης (μαζί με τον πρώην δήμαρχο Παύλου Μελά, Διαμαντή Παπαδόπουλο), που ασκήθηκε εις βάρος του μετά από σχετική αναφορά του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) σε μία προσπάθεια να «φρενάρει»

τη διεκδίκηση του χώρου από την τοπική κοινωνία.

«Σαφώς και νιώθω δικαιωμένος, γιατί πραγματικά με έκπληξη είχα δει την κλήση μου ως κατηγορούμενος στο δικαστήριο. Θεωρούσα ότι ήταν ακατανόητη αυτή απόφαση, γιατί το στρατόπεδο μάς είχε παραχωρηθεί το 2005 στον τότε δήμο Πολίχνης. Ο δήμος τότε δημιούργησε νόμιμα υποδομές με χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου και παρ'όλο που το 2012 υπήρχε ανάκληση εκείνης της απόφασης, οι υποδομές είχαν δημιουργηθεί και τις χαίρονται μέχρι και σήμερα οι πολίτες», δήλωσε στο Thestival.gr ο κ. Δεμουρτζίδης.

Ερωτηθείς για το αν «βλέπει» σκοπιμότητα γύρω από τη δίωξη, ο ίδιος στάθηκε στη διαμάχη των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πρώην στρατοπέδου.

«Υπάρχει μια αντιπαλότητα μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του στρατοπέδου. Θεωρώ πως στα πλαίσια αυτής της αντιπαλότητας, το ΥΕΘΑ προέβη σε αυτήν την κίνηση», υποστήριξε ο δήμαρχος Παύλου Μελά.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οι δράσεις στον χώρο θα συνεχιστούν, ζητώντας παράλληλα να αποσαφηνιστούν νομικά ζητήματα, που θα «λύσουν τα χέρια» της δημοτικής αρχής, προκειμένου να υλοποιήσει παρεμβάσεις και μελέτες στο στρατόπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα