Χρυσοχοΐδης: Έρχεται νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

"Οι πολίτες μας ζητούν τις συνθήκες για να φτιάξουνε σχέδια ζωής" υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε μια μετωπική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση θεμάτων βίας και δημιουργίας αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το capital.gr, προανήγγειλε την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου με το οποίο θα μπει τάξη σε πορείες, διαδηλώσεις

και συναθροίσεις. Αυτό το φαινόμενο να κλείνει κάθε τρεις και λίγο το κέντρο, τελειώνει, θα μπει τάξη, τόνισε ο υπουργός.

"Να συνέλθετε και να κάνετε στροφή στο εσωτερικό σας, επειδή καμώνεστε ότι τώρα ανακαλύψατε την αστυνομική βία" υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης δείχνοντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη με καταγραφή 321 περιστατικών βίας την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

"Έχετε περπατήσει από την Πατησίων και κάτω;" τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος ειδικά στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που ρώτησε αν η Αθήνα είναι ασφαλής πόλης καθώς και για τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς. "Έχει να πατήσει πάνω από δέκα χρόνια άνθρωπος εκεί. Στον Κολωνό έχετε πάει στην πλατεία Πέτρουλα; Έχετε αφήσει στο έλεος δύο εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν εκεί. Σ αυτό διαφέρουμε σήμερα. Γιατί σήμερα σε κάθε πλατεία υπάρχουν οι 'πάνθηρες' το βαν της αστυνομίας με 5-6 αστυνομικούς".

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε "οι πολιτικές που καταργούν τα άβατα είναι αυτονόητες. Αδιανόητο το αντίθετο. Δεν δέρνουμε καθηγητές στο πανεπιστήμιο, ούτε είναι λεβεντιά να καίμε αστυνομικούς με μολότοφ. Αυτοί οι παραλογισμοί είναι πίσω μας και πρέπει να τους αφήσουμε πίσω μας. Σε ακραίες κουβέντες πως τάχα η δημοκρατία κινδυνεύει λέμε τέλος στην δημαγωγία χωρίς όρια. Δεν θέλουμε άλλα συνθήματα από αυτόκλητους ταγούς χωρίς πτυχία ζωής. ‘Έχουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα πάλι".

Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι οι δημόσιοι χώροι καθαρίζουν. Τα άβατα στη Δυτική Αθήνα σπάνε. "Είμαστε ακόμα στην αρχή έχουμε πάρα πολύ δουλειά μέχρις ότου καθαρίσουμε τις πόλεις να περπατάμε άφοβα. Έχει δημιουργηθεί μια κουλτούρα βίας με τις μολότοφ, η χρήση τέτοιας βίας δεν ανήκει στο πεδίο της δημοκρατίας,. Την καταδικάζω ως παρακμιακή. Και χαίρομαι που όλοι εδώ μέσα καταδικάζουμε το σύνθημα ‘μπάτσοι γουρούνια δολοφόνο. Και βλέπουμε πως τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο. Δεν τελειώσαμε αλλά είμαστε πάνω από τα μισά του δρόμου. Δεν δίνει άσυλο η δημοκρατία σε μεμονωμένες περιπτώσεις που στο διαδίκτυο φαίνονται πολλές γιατί επαναλαμβάνονται συνέχεια. Άνδρες των ΜΑΤ που δεν μπορούν να αυτοσυγκρατηθούν δεν κάνουν γι’ αυτή την δουλειά".

Keywords
Τυχαία Θέματα