Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυβέρνηση Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η δήλωση γίνεται λίγες ημέρες μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων με ψήφισμα της Γερουσίας - «Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει»

Το μάτι στην Τουρκία κλείνει η διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, που αγνοεί την απόφαση της Αμερικανικής Γερουσίας, που εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Όπως μεταδίδει το RT, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους δήλωσε χαρακτηριστικά: ”Η θέση της διοίκησης δεν έχει αλλάξει. Οι απόψεις μας αντικατοπτρίζονται στην οριστική δήλωση του

Προέδρου για το θέμα αυτό από τον περασμένο Απρίλιο”.

How long will Trump remain loyal to Erdogan, enforcing Ankara’s #TurkeyFirst veto against honest American remembrance of the extermination/exile of millions of #Christian martyrs, after 95% of Republicans (and 98% of the full Congress) backed the #Armenian#Genocide Resolution?

— ANCA (@ANCA_DC) December 17, 2019

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία. «Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Οι θέσεις μας αντικατοπτρίζονται στην οριστική δήλωση του προέδρου Τραμπ για αυτό το θέμα από τον περασμένο Απρίλιο» τόνισε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους.

Σε δήλωσή του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μιλήσει για «μία από τις χειρότερες μαζικές θηριωδίες του 20ού αιώνα», αλλά δεν είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία».

(Με πληροφορίες από RT, Reuters)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Τσενγκίζ Ακτάρ: Το βίαιο παρελθόν της Τουρκίας εξηγεί το παρόν και το μέλλον της 30 χρόνια γενοκτονίας: Πώς η Τουρκία εξάλειψε τις χριστιανικές μειονότητες
Keywords
Τυχαία Θέματα