Χρ. Βερναρδάκης για ονομασία ΠΓΔΜ: Να υπάρξει λύση στο πλαίσιο που έχει δοθεί από την κυβέρνηση (VIDEO)

«Η βούληση είναι να υπάρξει μία λύση στο πλαίσιο που έχει δοθεί από την κυβέρνηση», ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κατά το περιθώριο του πρώτου Συνεδρίου Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται στο δημαρχείο της πόλης.

«Περιμένουμε να δούμε

τις διαπραγματεύσεις. Υπάρχει ένα θέμα, το οποίο είναι ανοιχτό εδώ και 25-30 χρόνια. Η κυβέρνηση επειδή επέρχεται ένα χρονικό σημείο κλειδί πρέπει να μπει σε αυτή τη διαπραγμάτευση, την οποία επιβάλουν οι διεθνείς θεσμοί, οι διεθνείς σχέσεις της χώρας. Μένει σε μία διαπραγμάτευση με μία γραμμή, την οποία έχει εξαγγείλει και ο υπουργός Εξωτερικών. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Η βούληση είναι να υπάρξει μία λύση στο πλαίσιο που έχει δοθεί από την κυβέρνηση αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί. Εν ώρα διαπραγματεύσεων δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο», τόνισε ο κ. Βερναρδάκης.

Αναφερόμενος στο συνέδριο έκανε λόγο για ανάγκη ύπαρξης διαφορετικών τρόπων ανάπτυξης αλλά και ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου. «Να σκεφτούμε διαφορετικά από τα κλισέ. Δεν υπάρχει μονοκαλλιέργεια στην ανάπτυξη. Η ανάπτυξη χρειάζεται αλυσίδες αξίας και αλυσίδες περιβαλλοντικής και κοινωνικής υπεραξίας. Πρέπει να σκεφτούμε τον τουρισμό σε σχέση με το περιβάλλον, το περιβάλλον σε σχέση με την αγροτική παραγωγή, την αγροτική παραγωγή σε σχέση με την βιομηχανική παραγωγή και τον αγροτοβιομηχανικό τομέα, τις συνδυασμένες μεταφορές, την οικονομία της γνώσης. Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σχέδιο γιατί όλα αυτά πρέπει να προσδιοριστούν, να ιεραρχηθούν, να βρεθούν πόροι κλπ», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα