Χαρδαλιάς από Ξάνθη: Πήραμε 335 δείγματα από τον οικισμό στο Δροσερό - Σήμερα ή αύριο τα αποτελέσματα

Τα έκτακτα μέτρα θα συνεχιστούν τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από την Ξάνθη, όπου μετέβη χθες, μετά και το κρούσμα κορωνοϊού σε 15 μηνών βρέφος σε οικισμό Ρομά, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις

του ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, επιχείρηση που έχει οργανωθεί από χτες το βράδυ και συλλέχθηκαν 335 δείγματα μέσα από τον οικισμό στο Δροσερό της Ξάνθης. «Τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν και την βάση των σκέψεων που έχουμε την επόμενη μέρα για την περιοχή», υπογράμμισε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν σπίτι τους καθώς στην περιοχή όπως τόνισε υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο και αν υπάρχουν νέες εστίες θα ληφθούν μέτρα.

"Ότι μέτρο παίρνουμε είναι για να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία. Δεν είναι καιρός ούτε για συνωμοσιολογίες, ούτε για θεωρίες. Όπου υπάρχουν ζητήματα πρέπει να τα λύνουμε δεν πρέπει να αφήνουμε να υπάρξει εξάπλωση του ιού", επισήμανε.

Τα αποτελέσματα από τα δείγματα θα σταλούν σε εργαστήρια και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα ή αύριο το πρωί.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο καραντίνας στην περιοχή τόνισε ότι όλα τα μέτρα είναι ανοιχτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα