Χαρδαλιάς: To take away αφορά στα καφέ και όχι στα μπαρ με συγχρωτισμό

Για μια νέα νέα καθημερινότητα, ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη για την επόμενη πορεία, έκανε λόγο στην καθιερωμένη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στη άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από χθες και τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε τη σημασία ατομικής προστασίας και των κανόνων υγιεινής, γιατί από αυτά εξαρτάται η επιτυχία της δεύτερης φάσης.

Κατά την τοποθέτησή

του ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στη χθεσινή πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης.

"Η εικόνα κάφε-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας".

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδεια τους: να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από τον χώρο. "Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα κάφε-μπαρ δεν επιτρέπεται. Όπως δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών", σημείωσε.

Τόνισε επίσης πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα επέμβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι υπεύθυνοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο πρόστιμα, αλλά και άλλες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

"Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα αν εξακολουθήσουν αντίστοιχα φαινόμενα" προειδοποίησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα