Χαλκιδική: Συνεχίζεται η Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Περισσότερο από μισό αιώνα παράδοσης αριθμεί η Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος, η οποία αποτελεί κορυφαίο θεσμό στα δρώμενα της Χαλκιδικής και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

Για φέτος, το μεγάλο εμπορικό και πολιτιστικό γεγονός άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 29 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία διοργάνωση του Εμπορικού και Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος (Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ.) Α.Ε. και του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Όπως αναφέρει το Halkidikifocus.gr, στη

φετινή εμποροπανήγυρη συμμετέχουν 560 εκθέτες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα σε ό,τι αφορά είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακής χρήσης, παραδοσιακά προϊόντα κ.ά. Ταυτόχρονα, λειτουργούν συνολικά 26 καντίνες και ταβέρνες με άφθονα ψητά κρεατικά με το γνωστό χωριάτικο λουκάνικο να κυριαρχεί στις προτιμήσεις, ενώ δεν λείπουν και οι βραδιές με ζωντανή μουσική.

«Η πληρότητα αγγίζει σχεδόν το 100%, όπως εξάλλου και τις προηγούμενες χρονιές. Το ενδιαφέρον των εκθετών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και δυστυχώς αναγκαστήκαμε να απορρίψουμε ορισμένες αιτήσεις λόγω έλλειψης χώρου», ανέφερε στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ. Α.Ε. Χρήστος Γκούτζιος.

Όπως εκτιμά ο κ. Γκούτζιος, ο αριθμός των επισκεπτών θα αυξάνεται καθημερινά με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο, οπότε και είναι η γιορτή του Αγίου Μάμαντος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κάθε χρόνο η Εμποροπανήγυρη πλαισιώνεται από μία σειρά πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

Το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, μετά την Περιφορά Ιεράς Εικόνας Αγίου Μάμαντος και την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, στις 21.00 θα ξεκινήσουν στο χώρο του ΕΠΟΚΑΜ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τις Χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μάμαντος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταγγιτσίου “Νέα Άσσα” και τη Χορωδία Κρήνης Χαλκιδικής.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 8.00 θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 11.00 το καλωσόρισμα των προσκυνητών και επισκεπτών στην αίθουσα του ΕΠΟΚΑΜ. Στις 21.00 θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μάμαντος και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλαίφυτου "Πυρσός".

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία του Νίκου Ζωϊδάκη και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το βράδυ της Τρίτης 4 του μηνός με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μάμαντος (χοροί από Κωνσταντινούπολη) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφου (χοροί από την Καππαδοκία).

Keywords
Τυχαία Θέματα