Μπουτάρης για συμβασιούχους: Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε αλλά δεν είναι στο χέρι μας

Την συμπαράσταση του δήμου προκειμένου να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, ζητούν περίπου 200 πρώην εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, με δίμηνες συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν μέσα Ιανουαρίου και εργάστηκαν για δύο μήνες, ωστόσο πληρώθηκαν μόνο μισό μήνα και παραμένουν για δύο μήνες απλήρωτοι, 20 μέρες μετά την λήξη της σύμβασης.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι δεν είχαν σκοπό να κινηθούν δικαστικά, ωστόσο αναγκάστηκαν καθώς όπως αναφέρουν είδαν αδιαφορία από την πλευρά του δήμου.

Όπως

ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Χρήστος Νατσόπουλος , αυτό που ζητούν είναι την παρουσία του δήμου και την συναίνεση του για ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

«Δουλέψαμε, απολυθήκαμε και δεν πληρωθήκαμε. Για να έχουμε καλό Πάσχα και να μην συνεχιστεί η εβδομάδα των Παθών για εμάς, ζητάμε την δέσμευση σας ότι θα έχουμε την συναίνεση σας», τόνισε ο κ. Νατσόπουλος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως ο δήμος θα βρεθεί αύριο μέσω της νομικής του υπηρεσίας στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να βοηθήσει την διαδικασία.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε πως θα προσπαθήσει να βοηθήσει ωστόσο δεν είναι στο χέρι του, σημειώνοντας ότι τους είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως τόνισε ο κ. Μπουτάρης είχε δώσει εντέλλεσθαι για να πληρωθούν, ωστόσο η Επίτροπος ήταν αρνητική.

«Σας είχα πει να καταθέσετε ασφαλιστικά μέτρα για τα δεδουλευμένα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κανένα δικαστήριο να το ρίξει πίσω», τόνισε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να πληρωθούν πριν το Πάσχα.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου ανέφερε ότι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, απ’ όπου πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι έχει κλείσει, εξηγώντας πως η Υπηρεσία αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Μαΐου.

Παρόλα αυτά, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε πως θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των εργαζομένων, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «δεν είναι στο χέρι μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα