«Όχι» στις κροτίδες λέει η Συνομοσπονδία Γονέων προς μαθητές

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης καλεί τους μαθητές να απέχουν από τη χρήση κροτίδων.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τους μαθητές να απέχουν από τη χρήση κροτίδων, πυροτεχνημάτων και πυρσών και να αφήσουν τα νιάτα τους να χαρούν την Άνοιξη και το Πάσχα, όπως αναφέρει, και να διασκεδάσουν χωρίς να θέτουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους σε κίνδυνο.

Παράλληλα, καλεί τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τους κινδύνους χρήσης των κροτίδων, αλλά και να τα

ελέγχουν καθημερινά.

«Οι κροτίδες (ή «τσάκρες» ή «πομπάρτες») αποτελούν μία μάστιγα, η οποία μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια τη ζωή, όσων τις χρησιμοποιούν αλλά και όσων βρίσκονται γύρω τους», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων, προσθέτοντας ότι «κάθε αντικείμενο που περιέχει πυρίτιδα είναι θανάσιμα επικίνδυνο και όλοι πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή».

Αναφέρει επίσης ότι «έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες στο παρελθόν τραγικών τραυματισμών από κροτίδες, τραυματισμών που στοίχισαν την σωματική ακεραιότητα νέων ανθρώπων που υποκύπτοντας στον αυθορμητισμό τους, κατέστρεψαν τη ζωή τους».

Προσθέτει ότι νεαροί έχουν ήδη συλληφθεί για κατοχή και αναμένεται ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας θα ενταθούν, όσο πλησιάζει το Πάσχα.

«Ένας σοβαρός τραυματισμός θα σημαδέψει την υπόλοιπη σας ζωή. Αν γίνετε η αιτία τραυματισμού άλλων ανθρώπων, θα έχετε τύψεις για την υπόλοιπη σας ζωή. Μπορείτε να διασκεδάσετε και χωρίς αυτά τα αντικείμενα», καταλήγει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα