«Καρφί» Νίκου Μωραΐτη για Αφροδίτη Μάνου: Αυτή είναι η πιο ταιριαστή προσωπική της τιμωρία

ΕΛΛAΔΑ

 

Παρέμβαση στη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της Αφροδίτης Μάνου και του Θέμη Καραμουρατίδη έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο γνωστός επιτυχημένος στιχουργός και διευθυντής του ρ/σ Μέντα, Νίκος Μωραΐτης, θέτοντας για άλλη μια φορά το δύσκολο ερώτημα, πώς διαχωρίσεις τον άνθρωπο από το καλλιτεχνικό έργο του, αλλά και αφήνοντας μια μεγάλη «αιχμή» για την Α. Μάνου.

Έγραψε, λοιπόν, ο Νίκος Μωραΐτης:

«Έχουν θέση στη ζωή μας τα τραγούδια ενός φανατικού εθνικιστή - ακροδεξιού; Το σκέφτομαι με

αφορμή την περίπτωση της Αφροδίτης Μάνου, η οποία ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής.

Κι ύστερα σκέφτομαι με ονοματεπώνυμο: Η Ρένα Κουμιώτη με την υπέροχη φωνή που με ραγίζει είναι χουντική. Το ίδιο ήταν και ο μεγαλύτερος φιλόσοφος του λαϊκού μας τραγουδιού, ο Άκης Πάνου.

Για να μην περάσουμε σε παγκόσμιες περιπτώσεις, όπως η μοναδικής αισθητικής σκηνοθέτρια Λένι Ρίφενσταλ που έκανε τα φιλμ προπαγάνδας του Χίτλερ ή ο πάνω-από-τα-ανθρώπινα Σαλβαδόρ Νταλί που υποστήριζε τον δικτάτορα Φράνκο.

Καταλήγω, ακόμη μια φορά, ότι το έργο έχει αυτόνομη πορεία από τον δημιουργό του, μπορείς να το θαυμάσεις χωρίς να θαυμάζεις εκείνον - ή ακόμα και αν αηδιάζεις με εκείνον. Και, εντέλει, το ότι τα τραγούδια της Αφροδίτης Μάνου "Η νύχτα", "Ο βασιλιάς κι εγώ", "Νυχτερινή εκπομπή", "Το μήλο", "Με το καλοκαίρι μάλωσα" κ.α. τα αγαπούν άνθρωποι που εκείνη σιχαίνεται ενώ οι ακροδεξιοί συνοδοιπόροι της δεν ξέρουν ούτε μισό της ρεφρέν, ίσως και να είναι η πιο ταιριαστή προσωπική της τιμωρία».ΜωραϊτηςΜάνουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα