Ασκήσεις σήμερα με πραγματικά πυρά από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο!

Μετά την ανακοίνωση του Δ' Σώματος Στρατού για τις ασκήσεις στον Εβρο, ήρθε και η ενημέρωση από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων για ασκήσεις σε θαλάσσιες περιοχές «από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη».

Ακολούθησε η ανακοίνωση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) η οποία αναφέρει: «Από 2 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από τη νήσο Σαμοθράκη

μέχρι Μεγίστη». Λεπτομέρειες και επικίνδυνες περιοχές θα ανακοινώνονται από τις τοπικές στρατιωτικές διοικήσεις, διευκρινίζεται περαιτέρω από την ΑΣΔΕΝ.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα το νησί της Λέσβου, η Στρατιωτική Διοίκηση γνωστοποιεί, ότι από σήμερα 2 Μαρτίου 2020 και για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθ΄ όλο το 24ώρο θα εκτελεστούν στη Λέσβο πυρά φορητού οπλισμού και βαρέων όπλων και συγκεκριμένα στα Πεδία Βολής και στις ακτές ΧΑΡΑΜΙΔΑΣ, ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ, ΚΡΑΤΗΓΟΥ, Α/Δ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ, ΠΑΜΦΙΛΩΝ, ΘΕΡΜΗΣ, ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ, ΜΑΚΡΥ ΓΥΑΛΟΥ, ΣΥΚΑΜΝΙΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΦΤΑΛΟΥΣ της Ν. ΛΕΣΒΟΥ:

Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται όλη η χερσαία και θαλάσσια περιοχή των πεδίων βολής και ανωτέρω ακτών.

Στην παραπάνω περιοχή είναι επικίνδυνη η παραμονή και η διέλευση προσωπικού και οχημάτων, κατά το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται βολές, για αποφυγή ατυχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασκήσεις, Έβρο, Καστελλόριζο,askiseis, evro, kastellorizo