Άρχισε η διαβούλευση για το Καρατάσιου - Βούληση της κυβέρνησης η αξιοποίησή του (VIDEO)

Η δημόσια διαβούλευση για αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου ξεκίνησε σήμερα, παρουσία της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου, του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, δημοτικών συμβούλων, φορέων και κατοίκων της περιοχής.

"Ο πρωθυπουργός έχει πει πολλάκις από τη Θεσσαλονίκη, ότι αναδεικνύει ως προτεραιότητες την απόδοση ελεύθερων χώρων, τις υποδομές

και την αναβάθμιση των δυτικών συνοικιών. Γι αυτό θέσαμε στην ατζέντα από την πρώτη την απόδοση των πρώην στρατοπέδων και τη δημιουργία μητροπολιτικών πάρκων. Την ίδια στιγμή που έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση, ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε την πρόκληση και τη δυσκολία που έχει η διαχείριση αυτών των χώρων", τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα ανέφερε ότι μετά την επίσκεψη του υπουργού Επικρατειάς Χριστόφορου, Βερναρδάκη ανοίγει ο φάκελος του Καρατάσιου, ενώ σημείωσε ότι σε πρώτη φάση πρέπει να προχωρήσει η νομιμοποίηση των κινηματικών και δημοτικών δραστηριοτήτων μέσα στο στρατόπεδο.

"Αναμένουμε με ειλικρινές ενδιαφέρον τα πορίσματα της διαβούλευσης", δήλωσε η κ. Νοτοπούλου.

"Η δυτική Θεσσαλονίκη χρειάζεται τα στρατόπεδα, για πνεύμονες πράσινου χώρους αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού τα χει ανάγκη. Σκεφτήκαμε να διεκδικούμε και αυτο το στρατόπεδο μετά τη δικαστική διαμάχη που είχαμε. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε διαβούλευση και να ακούσουμε προτάσεις από όλη την κοινωνία για να καταθέσουμε προτάσεις στην κυβερνήσει. Υπάρχει επαφή με την κυβέρνηση ελπίζουμε να υπάρχει μια θετική εξέλιξη", δήλωσε ο κ. Δεμουρτζίδης.

Το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, συνιστά μια ενιαία έκταση 689 στρεμμάτων στο Δήμο Παύλου Μελά, εντός της οποίας εναλλάσσονται το φυσικό τοπίο, η βλάστηση με την πευκώδη κάλυψη και τα μονοπάτια πεζοπορίας. Παράλληλα, χρήσεις γης αναψυχής, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού το αναδεικνύουν σε ένα σπάνιο χώρο κοινόχρηστου πρασίνου εντός του ευρύτερου αστικού πλέγματος.

Γι’ αυτούς τους λόγους αποτελεί μια μελέτη περίπτωσης, ένα καλό παράδειγμα σταδιακής ενσωμάτωσης δημόσιου χώρου στην καθημερινή ζωή της πόλης, τοπικά και μητροπολιτικά. Τέλος, λόγω της θέσης του δίπλα στην περιφερειακή οδό είναι εύκολα προσβάσιμο στους πολίτες όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου 2018.

Οι προτάσεις των πολιτών και των φορέων, μπορούν να κατατίθενται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα