Χασιώτης: Ο ΠΑΟΚ έχει αβαντάζ λόγω ποιότητας και βάθους - Η ΑΕΚ το άγχος λόγω έδρας

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Διονύσης Χασιώτης, μίλησε για τον τελικό Κυπέλλου, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ έχει αβαντάζ λόγω της ποιότητας και των περισσότερων λύσεων που διαθέτει. Επίσης, υποστήριξε ότι η ΑΕΚ θα έχει την πίεση επειδή θα αγωνίζεται στην έδρα της, θυμίζοντας την προσωπική του εμπειρία από τον τελικό του Δικεφάλου του Βορρά με

τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας το 2003.

Τo καλοκαίρι έφτασε; Ανακάλυψε τα προϊόντα μας στο PAOK FC Official Store

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή “Full Επίθεση” στον Libero 107.4 FM:

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Ελπίζω κι εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο και να το ευχαριστηθούν όσοι το δουν. Να κερδίσει ο καλύτερος και εύχομαι αυτός να είναι ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να μείνουμε καθαρά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Στο πώς θα εμφανιστεί καλύτερη η ομάδα και πώς θα προετοιμαστεί ως το παιχνίδι το Σαββάτο. Δεν αξίζει και δεν αποσκοπεί κάπου αυτό που γίνεται και ασχολείται ο κόσμος και τα ΜΜΕ με όσα έγιναν στα τελευταία παιχνίδι του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ξέρουμε όλοι τις αποφάσεις και τι συνέβη. Εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα που τερμάτισε στο πρωτάθλημα έχοντας 70 βαθμούς, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Για το αν θα επηρεάσουν όσα έγιναν στο πρωτάθλημα ενόψει τελικού: «Θέλω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός έχει ξεπεράσει αυτή την αδικία. Θεωρώ ότι είναι συγκεντρωμένος στον τελικό. Προετοιμάζεται κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι και νομίζω θα είναι απόλυτα έτοιμος».

Για το αν είναι καλύτερος ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ: «Αυτές οι δύο ομάδες είναι οι πιο φορμαρισμένες και οι καλύτερες του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ είχε την τύχη με το μέρος της σ πιο πολλά ματς από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μετά το μέτριο-κακό ξεκίνημα που έχασε βαθμούς μετά έξανε φανταστική πορεία ως το τέλος και είχε διάρκεια και ανοδική πορεία σε αγωνιστική, κατάσταση, εικόνα και αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ είχε βάθος και περισσότερες λύσεις από την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει πιο πολλές επιλογές και περισσότερη ποιότητα από την ΑΕΚ. Της ΑΕΚ της βγήκαν τα αποτελέσματα, πήγε καλά σε Ευρώπη, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είχε ρέντα. Αυτό το παιχνίδι όμως είναι ξεχωριστό».

Για το ποια ομάδα έχει προβάδισμα: «Ο ΠΑΟΚ πάνω στην ποιότητα και στις πιο πολλές εναλλακτικές λύσεις που διαθέτει έχει ένα αβαντάζ. Συν το ότι η ΑΕΚ θα έχει παραπάνω πίεση επειδή παίζει στην έδρα της. Ο ΠΑΟΚ έχει προσωπικότητες στην ενδεκάδα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις εκτός έδρας».

Για το άγχος λόγω της έδρας: «Θυμάμαι το παιχνίδι με τον Άρη στον τελικό του 2003 στην Τούμπα. Είχα παραπάνω πίεση κι εγώ και όλα τα παιδιά επειδή παίζαμε στην έδρα μας θέλαμε να πάρουμε το Κύπελλο και αυτό σου δημιουργεί περισσότερο άγχος. Τώρα αυτό μπορεί ο ΠΑΟΚ να το εκμεταλλευτεί θετικά για το παιχνίδι του».

Για τα σημεία-κλειδιά στον αγώνα: «Η αμυντική λειτουργία και του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ήταν πολύ καλή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Εκεί που μπορεί να υπερισχύσει ο ΠΑΟΚ είναι από τη μέση και μπροστά που έχει περισσότερες λύσεις. Στο κέντρο και στα άκρα έχει πιο πολλές και ποιοτικές λύσεις σε σχέση με την ΑΕΚ. Σίγουρα στα μπακ ο Μάτος και ο Βιεϊρίνια που δίνουν λύσεις από πίσω. Η διαφορά με τους παίκτες της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη. Το θέμα είναι να φανούν όλα αυτά θετικά στο γήπεδο».

Για το πόσο σημαντική είναι η θέληση και το πάθος σε τέτοια ματς: «Η θέληση του ποδοσφαιριστή παίζει ρόλο αλλά όχι μόνο αυτή. Παίζει ρόλο το μυαλό, η ποιότητα, η προσωπικότητα. Κι εγώ θέλω να παίξω αλλά δεν μπορώ…»

Keywords
Τυχαία Θέματα