Απομάκρυνση του επικεφαλής των Windows έφερε ο ανασχεδιασμός στη Microsoft

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ενημέρωσε με email τους εργαζόμενους της εταιρείας πως είναι αναγκαίος ένας ανασχεδιασμός, ώστε να είναι έτοιμοι για τις μελλοντικές προκλήσεις.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, το τμήμα "Windows and Devices", σύμφωνα με το gr.pcmag.com, διαιρέθηκε στα δύο και δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικές ομάδες, μία για το hardware και μία για το software.

Αυτή η κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο Terry Myerson, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος των Windows τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Rajesh Jha, επικεφαλής του τμήματος "Experiences and Devices" θα επικεντρωθεί στα προϊόντα της Microsoft, με τον Panos Panay να αναλαμβάνει πλέον όλο το hardware της εταιρείας, μετά την εμπειρία του με προϊόντα όπως το Xbox, το HoloLens και τα Surface. Επικεφαλής των Windows θα παραμείνει ο Joe Belfiore, με αυξημένες αρμοδιότητες όσον αφορά στο software, αναλαμβάνοντας και προϊόντα όπως ο browser Edge.

O Nadella διευκρινίζει στην επιστολή του πως ο Myerson, που μετράει 21 χρόνια στην εταιρεία, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στον μετασχηματισμό που πραγματοποιείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα