Επίσημο: Νέο Subaru Forester 2018

Όπως τα νέα Subaru Impreza και XV, έτσι και το νέο Forester είναι βασισμένο την καινούργια Global Platform. Διατηρεί όμως την εμφάνιση του προκατόχου του, με μικρές μόνο αλλαγές.

Αυτό αρχικά εκπλήσσει, όμως οφείλεται στο ότι το απερχόμενο μοντέλο

είχε πολύ καλές πωλήσεις σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ, οπότε η Subaru δεν ήθελε να αλλάξει πολύ τη συνταγή.

Το νέο Forester θα φορά αρχικά έναν νέο 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα boxer 2,5 λίτρων με απόδοση 182 ίππων και 24,4 kgm ροπής. Θα είναι εφοδιασμένος και με σύστημα stop/start για μικρότερη κατανάλωση βενζίνης. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω του γνωστού συμμετρικού συστήματος AWD κι ενός αυτόματου κιβωτίου Lineartronic CVT συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, που θα είναι στάνταρ.

Δεν είναι γνωστό ποιοι θα είναι οι κινητήρες για την Ευρώπη, αν και ξέρουμε ήδη ότι οι ντίζελ θα καταργηθούν. Ο σημερινός 2λιτρος boxer θεωρείται αδύναμος, ενώ ο 1.6 τούρμπο βενζίνης του Levorg ίσως να καίει πολύ αν τοποθετηθεί σε ένα βαρύτερο και λιγότερο αεροδυναμικό αυτοκίνητο.

Το κιβώτιο CVT πάντως σίγουρα θα υπάρχει σε κάποια Forester για τη Γηραιά Ήπειρο. Διότι το σύστημα ημιαυτόματης οδήγησης EyeSight της Subaru συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο και θα είναι στάνταρ εξοπλισμός σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Στο εσωτερικό του νέου Forester, υπάρχει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πολυμέσων Starlink της Subaru, με οθόνη αφής 6,5 ή 8,0 ιντσών.

Ο επικεφαλής της Subaru, Takeshi Tachimori, δήλωσε κατά την παρουσίαση: «Το σημείο κλειδί για αυτό το μοντέλο είναι ότι είναι σχεδιασμένο για το αγοραστικό του κοινό, που είναι οι οικογένειες. Γνωρίζουμε τον ανταγωνισμό –τα Toyota RAV4, Honda CR-V και λοιπά– και διαφέρουμε στο ότι δεν κυνηγάμε τους φαν της οδήγησης, αλλά δίνουμε στις οικογένειες αυτά που θέλουν: ασφάλεια, χώρους, πρακτικότητα κι ακόμη περισσότερα – κι όλα αυτά σε προσιτή τιμή.

«Το προϊόν μας είναι εντελώς ορθολογικό, κι αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Όμως η φίρμα μας είναι πιο συναισθηματική. Θεωρούμαστε αουτσάιντερ καθώς είμαστε μικρότεροι από τους περισσότερους γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας, και κερδίζουμε το σεβασμό για την προσέγγισή μας. Ο διαχωρισμός μεταξύ προϊόντος και μάρκας αποδεικνύεται πολύ δημοφιλής»

Το Απρίλη, η Subaru θα αποκαλύψει την πολυαναμενόμενη υβριδική έκδοση του Forester, στην Έκθεση του Πεκίνου. Το νέο υβριδικό σύστημα της εταιρείας αναμένεται να είναι είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στην κλασική διαμήκη μετάδοση (όπως στο βραχύβιο XV Hybrid) είτε ένα πιο ριζοσπαστικό σύστημα με το ηλεκτρικό μοτέρ στη θέση του πίσω διαφορικού. Η υβριδική τεχνολογία πάντως θα προέρχεται από την Toyota που κατέχει το 16% της Subaru.

H ιαπωνική φίρμα έχει ανάγκη ένα επιτυχημένο λανσάρισμα του νέου Forester στην Ευρώπη, αφού οι πωλήσεις του μοντέλου είναι σε πτώση. Σε παγκόσμια κλίμακα, το Forester πουλάει κάπου 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο, περίπου το 25% του συνόλου της Subaru.

πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα