"Απόδραση" από τη Βέροια με δύσκολη νίκη για τον Άρη

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που τα είχε όλα, ο Άρης πήρε μία πολύ δύσκολη νίκη με 1-0 στη Βέροια, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Football League. Το νικητήριο γκολ για τους "κιτρινόμαυρους" το πέτυχε ο Γιάννης Πασάς στο 89ο λετπό, με κοντινό πλασέ μετά την απόκρουση του τρομερού Γιαγκιόζη

στην εκτέλεση πέναλτι του Διαμαντόπουλου. Λύτρωσε έτσι την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, που πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς με το σπουδαίο διπλό, αυξάνοντας τη διαφορά της από την 2η Παναχαϊκή στους τρεις βαθμούς. Αυτή ήταν η 11η νίκη στο πρωτάθλημα για τους Θεσσαλονικείς που παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας ήταν συναρπαστικό και είχε φοβερές συγκινήσεις με αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Δοκάρι, χαμένο πέναλτι, σωρεία ευκαιριών, αποβολές, ένταση, νεύρα, πάθος και λύτρωση στο φινάλε με γκολ του Πασά για τον Άρη στο 89΄, που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο 23χρονος τερματοφύλακας της Βέροιας, Γιώργος Γιαγκιόζης, που έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις διατηρώντας το μηδέν, μέχρι να "λυγίσει" στο τέλος, που και πάλι έπιασε το πέναλτι αλλά δέχτηκε το γκολ στη συνέχεια. Οι αποβολές ήταν μία για κάθε ομάδα, με τον γκολκίπερ του Άρη, Καντιμοίρη, να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 73΄ για χέρι εκτός περιοχής σε έξοδό του, ενώ στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Διαμανάκης, που έκανε το χέρι, με δεύτερη κίτρινη.

Δοκάρι και Γιαγκιόζης κράτησαν τη Βέροια στο πρώτο ημίχρονο

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό στο πρώτο μέρος, έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 16ο λεπτό με δοκάρι σε πλασέ του Διαμαντόπουλου από το ύψος του πέναλτι. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι που είχαν την κυριαρχία στο γήπεδο, κατάφεραν να απειλήσουν ξανά στο 31΄ με ένα σουτ του Κάσσου μέσα από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. Λίγο αργότερα ο Άρης είχε νέα καλή φάση με φοβερό μακρινό σουτ του Παυλίδη, ωστόσο ο Γιαγκιόζης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε κόρνερ.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Ο Άρης διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 49’ όταν ο Διαμαντόπουλος από πλάγια θέση στο ύψος της μικρής περιοχής ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια. Ο ίδιος παίκτης στο 68ο λεπτό επίσης δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά και πάλι από το ύψος της μικρής περιοχής. Η Βέροια περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι αναζητώντας ευκαιρίες ώστε να βρει φάσεις σε αντεπιθέσεις.

Με δέκα ο Άρης

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 71ο λεπτό. Μετά από κακή αντίδραση της άμυνας του Αρη, ο Καντιμοίρης βγήκε από την εστία του και στο σουτ που επιχείρησε ο Μπαστιάνος η μπάλα αρχικά χτύπησε στο μπούτι και μετά στο χέρι του Καντιμοίρη (ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη). Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαστιάνος πλάσαρε σε κενή εστία αλλά ο Τζανακάκης πρόλαβε την μπάλα με τάκλινν και απομάκρυνε σωτήρια για τους "κίτρινους".

Στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα ο Άρης αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα αλλά έχοντας την πίεση του αποτελέσματος συνέχισε να παίζει επιθετικά. Στο 81ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ντούνης έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Γιαγκόζης απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Φινάλε-θρίλερ

Το τελευταία δέκα λεπτά απέκτησαν δραματικό χαρακτήρα με τον Άρη των 10 παικτών να πιέζει για το νικητήριο γκολ. Η Βέροια έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 83’ καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ζυγκερίδης κέρδισε την κεφαλιά – βρισκόμενος στην πλάτη της άμυνας του Άρη – αλλά δεν… βρήκε δίχτυα για να ακολουθήσει μια μοναδική ευκαιρία για τους "κίτρινους" με τον Διαμαντόπουλο. Στο 85ο λεπτό ο Ντούνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας αλλά και πάλι ο Γιαγκόζης εξουδετέρωσε το σουτ.

Δεν δόθηκε το ξεκάθαρο πρώτο πέναλτι στον Άρη, σφυρίχτηκε το δέυτερο...

Στο 86ο λεπτό ο Ντούνης ανατράπηκε εντός περιοχής σε μια ξεκάθαρη φάση αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από γύρισμα του Κάσσου εντός της περιοχής ο Διαμανάκης χρησιμοποίησε το χέρι του για να σταματήσει την πορεία της μπάλας και καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Γιαγκιόζης σταμάτησε τον Διαμαντόπουλο αποκρούοντας την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά στην επαναφορά ο Πασάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, χαρίζοντας τη νίκη στον Άρη.

Συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ(Τερζής): Γιαγκιόζης, Λαζόπουλος, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Γιαμόα, Δόρης, Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Μεξής(63’ Ζυγκερίδης).

ΑΡΗΣ(Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Μπαργκάν(60’ Ντούνης), Παυλίδης(69’ Πασάς), Διαμαντόπουλος, Κάσσος, Τζανακάκης, Μπούρμπος(74’ Αναγνωστόπουλος)

Keywords
Τυχαία Θέματα