Από τα Χριστούγεννα στις Απόκριες: Eκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους έρχονται στην πλατεία Δικαστηρίων

Μουσικοχορευτικές συναυλίες, παιδικές δράσεις και εκδηλώσεις με άρωμα αποκριάς ετοιμάζονται στην πλατεία Δικαστηρίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως συνέχεια των εκδηλώσεων που είχαν πραγματοποιηθεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό στο ίδιο σημείο.

«Σχεδιάζουμε όμορφα πράγματα για μικρούς και μεγάλους αλλά περισσότερο για παιδιά. Εκτός από τα παιχνίδια διασκέδασης θα έχουμε και μικρές συναυλίες και εκδηλώσεις», ανάφερε στο Thestival.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,

Παντελής Φιλιππίδης.

«Θα δημιουργήσουμε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και καλούμε τον κόσμο να έρθει να το δει από κοντά», προσθέτει.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα συζητηθεί το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για παραχώρηση του χώρου, για δέκα ημέρες, από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 8 Μαρτίου.

Τα σπιτάκια που είχαν στηθεί τα Χριστούγεννα, θα διαμορφωθούν ανάλογα και θα έχουν αποκριάτικο χρώμα.

Όπως αναφέρει η σχετική εισήγηση που θα έρθει προς ψήφιση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο η εν λόγω παραχώρηση στοχεύει στην ανάδειξη του χώρου, την προσέλκυση τουριστικής κίνησης και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, με τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στα πλαίσια της απόκριας και αφορά το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου 2020 έως 8 Μαρτίου 2020.

Παράλληλα σύμφωνα με την εισήγηση, η παραχώρηση γίνεται ατελώς με αντάλλαγμα την πραγματοποίηση, των δραστηριοτήτων - εκδηλώσεων - δράσεων κλπ στον παραχωρούμενο κοινόχρηστο χώρο .

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος καθίσταται υπεύθυνος του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου για αυτό το διάστημα των δέκα ημερών και ως διοργανωτής των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Δικαστηρίων.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο

Η γραφειοκρατία άλλαξε τα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης για μετατροπή της Πλατείας Δικαστηρίων, στο κομμάτι πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, σε αποκριάτικο χωριό.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε ανακοινώσει πως ο χώρος της Πλατείας Δικαστηρίων θα «ζωντανεύει» σε τακτά χρονικά διαστήματα με καλές χρήσεις που θα έχουν να κάνουν με αγορές, δράσεις και γιορτές. Στόχος της διοίκησης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι «να πάρει πίσω η Θεσσαλονίκη τις εγκαταλελειμμένες γωνιές, που είχαν κακές χρήσεις, με συχνά φαινόμενα παραβατικότητας», δημιουργώντας δράσεις για παιδιά και νέους.

Ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην πλατεία και θα γίνει προσπάθεια για το Πάσχα, τελικά τις εκδηλώσεις θα αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος, ωστόσο θα είναι μικρότερης κλίμακας, λόγω έλλειψης χρόνου.

Διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Οι προθέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης φαίνεται όμως πως δεν βρίσκουν τους πάντες σύμφωνους.

Μέλη της Πρωτοβουλίας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της πλατείας Αριστοτέλους, αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 18.00, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε ανακοίνωση τους ρίχνουν τα «βέλη» τους στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, τονίζοντας πως «δίνει «το πράσινο φως» στους επιχειρηματίες να καταπατούν το δημόσιο χώρο και να επιβάλουν την αισθητική τους» και κατηγορούν την διοίκηση του δήμου ότι θέλει να μετατρέψει την πλατεία σε ένα άθλιο εμπορικό κέντρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα