Απάντηση Τσίπρα σε Τζιτζικώστα: Δεν καταλαβαίνω τη σπουδή σου για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ Αποστόλη

Με δηκτικό τρόπο απάντησε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

“Δεν κατανοώ την σπουδή του Αποστόλη να πηγαίνει πίσω από την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι όταν ήταν βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας.”,

τόνισε ο κ. Τσίπρας.

"Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη ειδικά, που θέλει να είναι πόλος και πυλώνας ανάπτυξης μόνο οφέλη μπορεί να έχει από την επίλυση της διαφοράς μας με τους Βόρειους γείτονές μας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα ανέφερε ότι "αυτό δε σημαίνει ότι πάμε σε μια διαπραγμάτευση για να επιτύχουμε μια οποιαδήποτε λύση",σημειώνοντας ότι "διαπραγματευόμαστε με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με στόχο να πετύχουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την ιστορία και τη κληρονομιά μας και ταυτόχρονα θα ακυρώνει κάθε αλυτρωτισμό από την άλλη πλευρά”.

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι "θέλουμε μια λύση που θα αντέξει στο χρόνο και όχι μια λύση που θα διακινδυνεύει να καταρρεύσει πολύ σύντομα, γι' αυτό και βάλαμε ως προϋπόθεση μεταξύ άλλων και την αλλαγή του Συντάγματος της Γείτονος"

Παράλληλα κάλεσε το γειτονικό κράτος να ανταποκριθεί στη διαπραγμάτευση διότι αν για την χώρα μας είναι εθνική ωφέλιμο για αυτούς είναι ζήτημα υπαρξιακής σημασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα