Απ. Τζιτζικώστας από Σάρτη: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός αν χρειαστεί εκκένωση - Μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Μαίνεται η πυρκαγιά στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στην περιοχή της Σάρτης.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα, καίει πυκνή βλάστηση, κάτι που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν την κατάσταση δύσκολη.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μάλιστα συγκάλεσε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά αποφύγαμε προς το παρόν την εκκένωση. Υπάρχει έντονος άνεμος που αναμένουμε όμως, να κοπάσει νωρίς το απόγευμα.

Ωστόσο βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που ο αέρας γυρίσει, ώστε να εκκενωθεί ο οικισμός με σκάφη και πλοία» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το πρωί εκκενώθηκε οικισμός κοντά στην περιοχή λόγω των πυκνών καπνών από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά για την ώρα δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Ειδικότερα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε πως λόγω της φωτιάς έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού - Συκιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα