"Άνοιγμα" στην τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης κάνει το Βερολίνο

Τις τουριστικές μηχανές του ενεργοποιεί και πάλι το Βερολίνο, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της πόλης, το πρωί της Παρασκευής, ο CEO του Visit Berlin, Burkhard Kieker, τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αγορά της Θεσσαλονίκης,

έτσι ώστε να επισκέπτονται περισσότεροι Έλληνες τη γερμανική πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά στην προέλευση των τουριστών στο Βερολίνο, τις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ισπανία, με την Ελλάδα να είναι εκτός δεκάδας.

«Θέλουμε τουρίστες με ιδέες, ανθρώπους ενδιαφέροντες. Γι ‘αυτό θέλουμε περισσότερους Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Kieker.

Παράλληλα, υποστήριξε τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και το Βερολίνο είναι δύο πόλεις με πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους όπως: ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας τους, η δημιουργικότητα, το ταλέντο και η αποδοχή του διαφορετικού.

Το Βερολίνο αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό στη Γερμανία, τον οποίο επιλέγουν επισκέπτες από όλον τον κόσμο και σύμφωνα με τον κ. Kieker συγκεντρώνει αθροιστικά τους επισκέπτες του Μονάχου και του Αμβούργου, που καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, στη λίστα με τις κορυφαίες πόλεις στον τομέα του τουρισμού της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 οι διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο έφτασαν τα 34,1 εκατομμύρια, ενώ οι επισκέπτες τα 14 εκατομμύρια.

Σημειώνεται πως τόσο ο CEO του Visit Berlin όσο και ο Christian Goiny, μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου, συναντήθηκαν την Πέμπτη με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, του Thessaloniki Convention Bureau, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Τομεάρχη Τουρισμού, Αλέξανδρο Θάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα