Ανοίγει τη Δευτέρα το γυμναστήριο στην υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά

Ο Δήμος Παύλου Μελά, η Διεύθυνση Υποστήριξης & Ανάπτυξης της Καθημερινότητας των Κοινωνικών Ομάδων και το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού, ανακοινώνουν ότι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 ξεκινά η λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ στην Οδό Λαγκαδά και Καλαβρύτων στη Σταυρούπολη, για τη νέα περίοδο 2017 -2018.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει η Αίθουσα των Βαρών με τη δυνατότητα εγγραφών σε άτομα άνω των 18 ετών και σε εφήβους 15 – 18 ετών με Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα. Υποχρεωτική είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού υγείας κατά την εγγραφή.

Πληροφορίες

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313 302960 και 2310 643635

Τμήμα Αθλητισμού, Λαγκαδά 221, Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, 3ος όροφοςΓυμναστήριο Υπόγειας Διάβασης, Λαγκαδά με Καλαβρύτων

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωσήφ (Άκη) Αράπογλου, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2017 θα ξεκινήσουν τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στην Υπόγεια Διάβαση και σε άλλους αθλητικούς χώρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες, ανήλικους, ενήλικες, αθλούμενους της Γ΄ ηλικίας, Α.με.Α., αλλά και για τις ειδικές κατηγορίες, να γυμναστούν σε περισσότερα από 20 διαφορετικά Προγράμματα Άθλησης, με ελκυστική οικονομική πολιτική, εκπτώσεις για τις ειδικές κατηγορίες, δωρεάν συμμετοχή για τη Γ΄ ηλικία, τα ΑμεΑ, τα προστατευόμενα μέλη και τις κατηγορίες ασθενών με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω.

Οι αθλούμενοι καλούνται να μάθουν τις βασικές δεξιότητες και να εκπαιδευτούν στο άθλημα που θα επιλέξουν, τους χορούς ή τη Μουσικοκινητική Αγωγή, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και με τη θεραπευτική γυμναστική να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΟΔΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

«Στην προσπάθειά της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά να δοθεί ένα τέλος στη διαίρεση της πόλης λόγω της κεντρικής οδού Λαγκαδά, να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες με την συγκεκριμένη πρώτη μεγάλη υπόγεια διάβαση συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των 1.000 τ.μ., να επιλέξει δραστηριότητα που θα δημιουργήσει προοπτικές καθημερινής χρήσης και μεγάλης επισκεψιμότητας, αποφασίστηκε η αξιοποίηση της κλειστής αίθουσας του χώρου και η δημιουργία ενός νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου» δήλωσε το Νοέμβρη του 2016, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών και την πρωτότυπη λειτουργία αθλητικού χώρου σε μια υπόγεια διάβαση πόλης.

Μια περιοχή με πολλά προβλήματα, η είσοδος της πόλης και καρδιά του Δήμου, που απλώνεται από τη Νότια πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και την Αγία Βαρβάρα, μέχρι τις παρυφές της περιοχής Καρατάσιου και της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού, κατά μήκος της κεντρικής οδού Λαγκαδά, αλλά και πάνω και κάτω από αυτήν, τόπος συνάντησης των ορίων της Πολίχνης, της Ευκαρπίας και της υπόλοιπης Σταυρούπολης.

Εμφανέστατες αδυναμίες, αλλά και ευκαιρίες για βηματισμό τάχιστο προς μια κατεύθυνση αξιοποίησης όλων των ισχυρών πλεονεκτημάτων:

βιοκλιματικά αναβαθμισμένα Νεόκτιστα,΄΄ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ΄΄, ζωντανό κύτταρο Πολιτισμού,Εμπορική αγορά που ανασυντίθεταιτο μελλοντικό ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ με χρήσεις πρασίνου, αναψυχής, κέντρο ιστορικής μνήμης, πυλώνας πολιτισμού που διασυνδέει την εκπαιδευτική κοινότητα, τους πυρήνες της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τις ζωντανές τοπικές πολιτιστικές δυνάμεις και τους υπερτοπικούς πολιτιστικούς φορείς, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 είχε ξεκινήσει πιλοτικά τις καθημερινές, η λειτουργία της υπόγειας διάβασης πεζών στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης και των τραπεζών και η κλειστή αίθουσά της φιλοξένησε τρεις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου πριν αλλάξει ο χρόνος.

Στις 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα και παρουσιάστηκαν τα πρώτα ποσοτικά αποτελέσματα και ποιοτικά χαρακτηριστικά έρευνας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης για τους επιχειρηματίες της περιοχής (δείγμα με 1.000 τοπικές επιχειρήσεις).

Στις 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ο Δήμος Παύλου Μελά διοργάνωσε μια γιορτή αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας που υιοθέτησαν ως στάση ζωής την προσφορά του πολύτιμου χρόνου τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Εθελοντές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, συγγενείς και φίλοι, είχαν κατακλύσει την αίθουσα της υπόγειας διάβασης που φιλοξένησε για δεύτερη φορά μια μεγάλη εκδήλωση του Δήμου.

Στις 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015, μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου, με τη συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας, πρόσφεραν πάνω από 400 μερίδες φαγητού σε συμπολίτες που προσήρθαν στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου γεύματος αλληλεγγύης.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 2016 ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις και η καλή συνεργασία της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, της Διεύθυνσης υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων και του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού, είχαν σαν αποτέλεσμα να προχωρήσουν οι εργασίες με τη διαμόρφωση δύο αιθουσών στον υπάρχοντα χώρο, όπου τοποθετήθηκε ειδικός πλαστικός τάπητας και έτσι ολοκληρώθηκε ένας νέος χώρος άθλησης,

ο οποίος διαθέτει ψύξη, θέρμανση, πυρασφάλεια, εξαερισμό, αποδυτήρια ανδρών και γυναικών, WC για ΑμΕΑ.

Την ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ενώ είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά οργάνων γυμναστικής, λειτούργησε για πρώτη φορά το Δημοτικό Γυμναστήριο της υπόγειας διάβασης.

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους κατοίκους του Κέντρου της Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά. Στη μεγάλη υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά, στο ύψος των Τραπεζών και της οδού Καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του δημοτικού Γυμναστηρίου και ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης έχοντας στο πλευρό του, τους συνεργάτες του από τη σημερινή Διοίκηση που εμπνεύστηκαν ίσως την καλύτερη επιλογή για να υπάρχει ευχάριστη, ασφαλής διέλευση για τους πεζούς πολίτες και καθημερινή χρήση της διάβασης, αλλά και τον πρώην Δήμαρχο Σταυρούπολης Σάββα Σερασίδη, έκοψαν την κορδέλα, προσθέτοντας ένα πολύτιμο κομμάτι στο παζλ αποφάσεων - ενεργειών – ολοκλήρωσης έργων, που θα δώσει πνοή συνολικά στη συγκεκριμένη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα