Αλ. Τσίπρας: Αποδεχόμαστε την ήττα με το κεφάλι ψηλά - Οι πολίτες έδωσαν εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

"Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως τόνισε, "στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση δεν είναι παράδοξη ούτε αφύσικη εξέλιξη. Αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας".

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί στρατηγική ήττα για το κόμμα.

"Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί. Θα δουλέψουμε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε να αποδειχθεί και πρόσκαιρη" σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα του 4%, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία της. "Πετύχαμε τον βασικό μας στόχο, να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας", υπογράμμισε.

Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Πριν 4,5 χρόνια αναλάβαμε τη διακυβέρνηση με βαθιά πίστη στο λαό. Πολεμήσαμε και καταφέραμε πολλά, με το κεφάλι ψηλά. Και πάλι με το κεφάλι ψηλά δεχόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία. Γιατί η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε.

Παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δισ. στα ταμεία, με χαμηλότερα επιτόκια και κύρος σε διεθνές επίπεδο", είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με την επόμενη μέρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει υπεύθυνη και ταυτόχρονα δυναμική αντιπολίτευση.

"Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό, ότι από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη αλλά ταυτόχρονα και δυναμική αντιπολίτευση, υπεράσπισης των μεγάλων κατακτήσεων του λαού μας τα τελευταία χρόνια. Υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της φωνής των αδυνάμων, υπεράσπισης των αξιών μας", ανέφερε ενώ έκανε λόγο και για μετασχηματισμό του κόμματος, ανάγκη που όπως είπε, προκύπτει από το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

"Σήμερα ένα μεγάλο μέρος των πολιτών που μας στήριξε, πολύ πιο συνειδητά αυτή τη φορά, μας δίνει εκ νέου την εμπιστοσύνη του και ένα μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 32% που μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης. Πρόκειται για εντολή μετασχηματισμού με γοργά βήματα, από ένα κόμμα με τεράστια αναντιστοιχία μελών και ψηφοφόρων σε μια μεγάλη παράταξη σε ένα σύγχρονο και μαζικό αριστερό, προοδευτικό κίνημα με βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς στον εργαζόμενο λαό και τη κοινωνία", ανεφερε χαρακτηριστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα