"Άκυρο" σε συζήτηση για το Σκοπιανό στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης λόγω απουσίας Μπουτάρη

Να συζητηθεί πρόταση ψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ζήτησε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Καλαφάτης και η παράταξη “Εντάξει”, ωστόσο λόγω και της απουσίας του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, η πρόταση τελικά δεν συζητήθηκε..

Η πρόταση τέθηκε σε ψήφιση ωστόσο δεν συζητήθηκε, διότι δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Υπέρ ψήφισε μόνο η παράταξη “Εντάξει”.

Ο

Γιάννης Μπουτάρης είναι απών καθώς σήμερα θα παρευρεθεί στο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του Προέδρου του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά της διοίκησης τονίστηκε πως ο δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία να είναι “παρών” σε μία τόσο σημαντική συζήτηση.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως η παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη δεν είναι καταλυτική και η πρόταση ψηφίσματος πρέπει να συζητηθεί.
“Δεν είναι καταλυτική η παρουσία του δημάρχου. Άλλωστε ο δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Έχουμε μια εικόνα για τις απόψεις του. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, που να μην γνωρίζει τις απόψεις του. Μάλιστα όταν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο συζητούσαμε ένα σημαντικό θέμα όπως το Γενικό Πολεοδομικό και ο δήμαρχος ήταν απών, δεν τέθηκε από την διοίκηση το ίδιο επιχείρημα.”, δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου τόνισε πως δεν θεωρεί απαραίτητο να βγει ψήφισμα, ωστόσο θα πρέπει να είναι όλοι παρόντες αν γίνει η συζήτηση.

“Είμαστε υπέρ να συζητήσουμε ένα τέτοιο ζήτημα, δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αλλά να είμαστε όλοι έτοιμοι”, είπε ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

“Σήμερα είναι καλή ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα, γιατί ξενίζει και τους πολίτες εμείς εδώ στο δημοτικό μέγαρο να πετάμε χαρταετό για ένα τέτοιο θέμα”, ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντίνος Σεβρής.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα δεσμεύτηκε ότι το Σκοπιανό θα συζητηθεί ως μοναδικό θέμα σε επόμενη συνεδρίαση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα