Ακάθεκτος για τίτλο ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, νίκησε την Ξάνθη

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 την Ξάνθη στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Super League, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό με 2-1 στο Αγρίνιο, ο Δικέφαλος του Βορρά αύξησε

τη διαφορά στο +12 από την Ένωση που έχει μείνει πολύ μακριά από την κορυφή. Οι ασπρόμαυροι έφτασαν τους 29 βαθμούς και περιμένουν το αυριανό αποτέλεσμα στο Ατρόμητος (24β.) - Ολυμπιακός (20β.) για να δουν πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις.

Στο σημερινό παιχνίδι η ομάδα του Λουτσέσκου δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως με δύο ωραία γκολ των Πρίγιοβιτς (47΄) και Μαουρίσιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ (65΄) επιβλήθηκε στο β΄ μέρος.

Ο αγώνας

Το ματς δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στο πρώτο ημίωρο, με συνεχείς διακοπές, σκληρά μαρκαρίσματα και μέτριο θέαμα. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να κυριαρχήσει, όμως η Ξάνθη ήταν καλά διαβασμένη και είχε κλείσει τους χώρους στην άμυνά της.

Από μία μεγάλη ευκαιρία

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 29ο λεπτό και ήταν για την Ξάνθη, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει πολύ δύσκολα την κοντινή, σκαστή κεφαλιά του Ντουρίσκοβιτς που βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα, στο 31΄, ο ΠΑΟΚ βρήκε κενό χώρο και εκδήλωσε γρήγορη αντεπίθεση, με τον Πρίγιοβιτς όμως να πλασάρει πάνω στον Ζίβκοβιτς στο τετ α τετ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία .

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 40΄ με σουτ του Μπίσεσβαρ λίγο έξω από την περιοχή που απέκρουσε με δύσκολη επέμβαση ο Ζίβκοβιτς, ενώ στο 42΄ ο Κίτσιου βρέθηκε από αριστερά μέσα στην περιοχή όμως το πλασέ του με το αριστερό ήταν άστοχο στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Γκολ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου

Μόλις στο δεύτερο λεπτό του β΄ μέρους της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του… συνήθη ύποπτου, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Βιεϊρίνια που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς έβγαλε μία υπέροχη σέντρα από αριστερά και ο Σέρβος ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Κασάδο παίρνοντας την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά ο σκόρερ είχε νέα καλή στιγμή με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή που δεν βρήκε στόχο. Στο 59΄ ο ΠΑΟΚ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Πέλκα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Καθάρισε με φάουλ ο Μαουρίσιο

Στο 65΄ ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ σφραγίζοντας ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς της νίκης. Με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο στα δίχτυα ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί τον έλεγχο και την Ξάνθη να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει μετά τα δύο γκολ. Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης όντας το τελικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα