Αισιόδοξος για το μέλλον της ΔΕΗ ο Γιώργος Σταθάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για εγκληματική πολιτική που οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση την ΔΕΗ, διαβεβαίωσε πως: «Η ΔΕΗ θα σωθεί και πρέπει να σωθεί. Θα είναι ο βασικός πυλώνας του ενεργειακού συστήματός μας, θα στηρίζει

τους εργαζόμενους και θα κάνει κινήσεις προς όφελος των καταναλωτών».

Ο πρώτος επερωτών της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, υποστήριξε από την πλευρά του ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι λειτουργικές ζημιές της ΔΕΗ να φθάσουν μέχρι τέλος του έτους στα 400 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σταθάκης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εμμένει σε μία καταστροφολογική τακτική και αρνείται να παρουσιάσει τη δική της πρόταση, σημειώνοντας ότι επί διακυβέρνησής της δεν ρύθμισε το μερίδιο της ΔΕΗ για να την προστατεύσει, ενώ είχε δρομολογήσει την πλήρη απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ και τόνισε ότι παρουσιάζει παραπλανητική εικόνα σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Από την πλευρά τους, οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ αντέτειναν, ότι η κυβέρνηση, με τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και την πολιτική της, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση και κατάρρευση την εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα