Αδίκησε τον εαυτό του ο Άρης και ηττήθηκε από τον Πανιώνιο (ΦΩΤΟ)

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και ηττήθηκε με 1-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στην αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Super League.

Οι "κιτρινόμαυροι" δέχτηκαν γκολ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 41΄ με κεφαλιά του Ντομίνγκες μετά από εκτέλεση κόρνερ, και παρά τις

σημαντικές ευκαιρίες που είχαν στο δεύτερο μέρος δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο με τον Πανιώνιο να είναι λίγο πιο απειλητικός, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο ο Ερέρα άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-4-3 και ο Άρης έγινε πιο επιθετικός. Δέχτηκε μεν κάποιες αντεπιθέσεις στις οποίες κινδύνευσε, όμως ειδικά μετά το 60΄ πίεσε πολύ και έχασε σπουδαίες φάσεις, με κορυφαίες το δοκάρι του Γιουνές στο 68΄ και την άστοχη κοντινή κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία στις καθυστερήσεις (91΄).

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του Άρη στο πρωτάθλημα, με τους "κιτρινόμαυρους" να μένουν στους 12 βαθμούς. Για τον Πανιώνιο ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη για φέτος.

Ο αγώνας

Ισορροπημένο παιχνίδι

Το ματς ήταν ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους. Ο Πανιώνιος μπήκε πιο επιθετικά και απείλησε μόλις στο 2΄ με κοντινό σουτ του Σπιριντόνοβιτς που πέρασε άουτ. Στο 5΄ ο Ματέο Γκαρσία είχε την πρώτη τελική του Άρη με σουτ που δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Κότνικ. Στο 14΄ σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, με τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά με δύσκολη επέμβαση ένα σουτ του Σπιριντόνοβιτς μέσα από την περιοχή. Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό, όμως οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ.

Προβάδισμα για τον Πανιώνιο πριν το ημίχρονο

Στο 41ο λεπτό ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με γκολ του Ντομίνγκες. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στον λίγο χρόνο που απέμενε δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Γρήγορος ρυθμός και καλές φάσεις

Το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου είχε καλό ρυθμό και αξιοσημείωτες φάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάκο Ερέρα άλλαξε τον σχηματισμό από 4-3-3 σε 3-4-3, βάζοντας στο ματς τον Σόουζα αντί του Μπάσα.

Στο 51΄ είχε καλή στιγμή ο Πανιώνιος. Ο Ντουρμισάι έφυγε γρήγορα από τα αριστερά, πήρε τη μπάλα μπροστά του, μπήκε στην περιοχή αλλά την ώρα που ήταν να σουτάρει δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Κουέστα που είχε βγει μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 58΄ ο Ντουρμισάι απείλησε ξανά με σουτ μετά από αντεπίθεση, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στη συνέχεια, στο 58΄ και στο 60΄ βρέθηκε σε θέση βολής ο Γιουνές, όμως τα τελειώματα του επιθετικού του Άρη δεν ήταν αποτελεσματικά και έφυγαν ψηλά πάνω από την εστία του Κότνικ. Στο ίδιο λεπτό απάντησε ο Πανιώνιος με τον Ντουρμισάι να κατεβάζει ωραία την μπάλα στην περιοχή αλλά να πλασάρει άστοχα.

Δοκάρι για τον Άρη που πίεσε περισσότερο

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Άρης πίεζε όλο και περισσότερο τους γηπεδούχους που είχαν οπισθοχωρήσει δίνοντας μέτρα στο γήπεδο, με σκοπό να διαφυλάξουν το προβάδισμα. Στο 68΄ οι κιτρινόμαυροι είχαν δοκάρι. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ χάνοντας την ευκαιρία για το 1-1. Στο 70΄ ο Μπρούνο Γκάμα από τα αριστερά εκτέλεσε πανέξυπνα ένα φάουλ με τη μπάλα να περνάει αλλά κανείς δεν έκανε την προβολή για να την στείλει στα δίχτυα. Στο 76΄ μία κεφαλιά του Γιουνές κατέληξε στην αγκαλιά του Κότνικ και στο 79΄ μία εκτέλεση φάουλ του Γκάμα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91΄) ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Ματέο Γκαρσία με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Κότνικ και δεν μπόρεσε να κάνει το 1-1. Η τελευταία απειλή του Άρη σημειώθηκε στο 94΄ και πάλι με τον Ματέο Γκαρσία που με σουτ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κότνικ.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (87' Οικονομίδης), Κεϊτά, Σπιριντόνοβιτς (75' Μανθάτης), Τσιλούλης (83' Σταυρόπουλος), Μασούρας, Ντουρμισάι.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κούεστα, Τζανακάκης (56' Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα (46' Ούγκο Σόουζα), Ματίγια (78' Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα