Α. Ξανθός: To Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης να είναι αναφορά όχι μόνο για την περιοχή αλλά και τα Βαλκάνια

Για τη δημιουργία του παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Φιλύρου, μίλησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σε δηλώσεις του λίγο πριν την εκδήλωση του υπουργείου, με θέμα: «Δημόσιος απολογισμός του κυβερνητικού έργου στην Υγεία – βήματα αναβάθμισης του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα – πολιτικές προτεραιότητες στη μεταμνημονιακή περίοδο».

Όπως τόνισε ο κ. Ξανθός έχει γίνει μια

πολύ παραγωγική συζήτηση με όλους τους διευθυντές των παιδιατρικών κλινικών της Θεσσαλονίκης και τελικά η συζήτηση κατέληξε σε μια συνθετική πρόταση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα είναι ένα νέο δημόσιο νοσοκομείο δυναμικότητας άνω των 300 κλινών στο οποίο θα ενσωματωθούν οι υπάρχοντες κλινικές και τμήματα και θα δημιουργηθούν και νέα εξειδικευμένα τμήματα όπως η παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική η οποία θα είναι η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι σε αυτό θα συνυπάρχουν γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί.

"Μέλημα όλων να είναι ένα νοσοκομείο εμβληματικό, ένα νοσοκομείο αναφοράς, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και ευρύτερα των Βαλκανίων" ,δήλωσε ο κ. Ξανθός.

Τέλος ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα γενναιόδωρη προσφορά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο διασφαλίζει ένα σύγχρονο εξειδικευμένο και τριτοβάθμιο νοσοκομείο το οποίο ήταν έλλειμμα δεκαετιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα