Δ. Θεσσαλονίκης: Αποζημιώνει τον ανάδοχο και κλείνει το θέμα της πεζοδρόμησης του κάτω τμήματος της Αγ. Σοφίας

Την απόφαση να σταματήσει την υλοποίηση της πεζοδρόμησης στην οδό Αγίας Σοφίας, κάτω από την Τσιμισκή, προχωρά η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, έρχεται προς έγκριση ο καθορισμός αποζημίωσης του αναδόχου λόγω διάλυσης της σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ ο νόμος όριζε μεγαλύτερο όριο αποζημίωσης, η αρμόδια επιτροπή του δήμου έκρινε ότι ο ανάδοχος πρέπει να αποζημιωθεί με 39.000 ευρώ.

«Το ποσό της αποζημίωσης είναι σίγουρα μικρότερο από την ταλαιπωρία που θα είχε υποστεί το κέντρο της πόλης, αλλά και από τους τόκους

καθώς το έργο ήταν από δάνειο. Εγώ θα ζητήσω στο δημοτικό συμβούλιο να μειωθεί κι άλλο», ανέφερε στο Thestival.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης.

Ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, θέση την οποία είχε εκφράσει στον προκάτοχό του και πριν την αλλαγή σκυτάλης. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Μπουτάρης επέλεξε να υπογράψει τη σχετική σύμβαση στις 8 Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του.

Ωστόσο ο ανάδοχος δεν είχε προχωρήσει σε παρεμβάσεις, ούτε καν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μέχρι την αλλαγή διοίκησης, άρα ήταν πιο εύκολο να προχωρήσει ο νέος σχεδιασμός της διοίκησης Ζέρβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα