Nίκη Χάμιλτον στη Ρωσία κατόπιν εντολής της Mercedes στον Μπότας

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο μεγάλος νικητής στο Σότσι της Ρωσίας, όπου ο Μπότας άφησε τον Βρετανό να περάσει πρώτος, για να τερματίσει ο ίδιος δεύτερος και ο Φέτελ τρίτος.

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τον τίτλο, νικώντας στο Γκραν Πρι Ρωσίας. Για να ανέβει ο Βρετανός στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, χρειάστηκε να δώσει εντολή η Mercedes στον Μπότας να αφήσει τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1,

να περάσει μπροστά και να αρκεστεί στη δεύτερη θέση. Τρίτος ο Φέτελ με Ferrari, που βλέπει σιγά σιγά να απομακρύνεται το όνειρο του τίτλου.

Μόνο στην αρχή του αγώνα ο Φέτελ προσπάθησε να περάσει τον Χάμιλτον. Στη συνέχεια ο πρωταθλητής Βρετανός έδειξε πως έλεγχει τον οδηγό της Ferrari για το περισσότερο μέρος του αγώνα.

Οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν αγώνα τακτικής στους πρώτους γύρους, όχι όμως και ο Μαξ Φεστάπεν. Ο Ολλανδός λόκω ποινών ξεκίνησε στην 19η θέση αλλά ήδη στον 5ο γύρο είχε περάσει 10 μονοθέσια και είχε σκαρφαλώσει στην 9η θέση. Ο ΤρελλοΜάξ συνέχισε το σερί των προσπεράσεων και εκμεταλλευόμενος τα πιτ στοπ των προπορευόμενων μονοθεσίων έφτασε ακόμα και στην 1η θέση!

Ο Χάμιλτον μπήκε για ελαστικά και βγήκε πίσω από τον Μπότας, όταν όμως μπήκε ο Φέτελ κατάφερε να βρεθεί εμπρός του! Ο Χάμιλτον σεληνιάστηκε. Αφού έκανε παράπονα μέσω ασυρμάτου στην ομάδα, για το πως συνέβη αυτό, έβαλε το κεφάλι κάτω πλησίασε τον Φέτελ και τελικά τον πέρασε με ένα παλληκαρίσιο προσπέρασμα.

Ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε και το πρωτάθλημα. Η ομάδα της Mercedes για να το σιγουρέψει μάλιστα, έδωσε οδηγία στον Μπότας να αφήσει τον Χάμιλτον να περάσει εμπρός και για άλλη μια φορά να κάνει άμυνα ο Φινλανδός στον Φέτελ. Όταν αργότερα ο Φερστάπεν που μέχρι τότε θυμίζω, βρισκόταν στην 1η θέση, μπήκε για την αναγκαστική αλλαγή ελαστικών, ο Χάμιλτον πήρε άλλη μια εύκολη νίκη που τον απομακρύνει κι άλλο στο πρωτάθλημα από τον Φέτελ.

Ο Μπότας παρά τα παράπονά του στον ασύρματο έκανε αυτό που έπρεπε, ο Ράικονεν τερμάτισε 4ος και δεν φάνηκε καθόλου, με τον άξιο Φερστάπεν τελικά 5ο και τον Ρικιάρντο στην 6η θέση.

Ήταν ένας αδιάφορος γενικά αγώνας που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Με τους 50 βαθμούς διαφορά πλέον ο Χάμιλτον είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να χάσει το πρωτάθλημα. Με την 70η του νίκη οδεύει προς τον ανομολόγητο στόχο του να γίνει ο GOAT όλων των εποχών στο σπορ, αφού θέλει μόλις 21 νίκες για να ξεπεράσει το ρεκόρ του Σουμάχερ... Ήδη φέτος θα ανέβει στην 2η θέση ισσοφαρίζοντας τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο στα 5 πρωταθλήματα...

Αυτά είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα στη Ρωσία:

Keywords
Τυχαία Θέματα