N. Μηταράκης: Δεδομένο ότι οι ανοιχτές δομές κλείνουν - Ενίσχυση ιατρικών μονάδων των νησιών (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η σύσκεψη που είχαν για το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουζούρη και τους δημάρχους των νησιών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις στα νησιά για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

«Είναι δεδομένο ότι οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν» ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης, συμπληρώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι κάτι τέτοιο να συμβεί το καλοκαίρι.

"Περιμένουμε

απτές εξαγγελίες και παραδείγματα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη" είπε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Οι δηλώσεις του κ. Μηταράκη αναλυτικά:

«Προτεραιότητα μας είναι η μείωση των ροών, προτεραιότητα μας η αποσυμφόρηση των νησιών, προτεραιότητα μας οι επιστροφές στην Τουρκία, προτεραιότητα μας η καλύτερη λειτουργία του ασύλου, η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων των νησιών για καλύτερη στήριξη των τοπικών κοινωνιών,. Χρειάζονται συγκεκριμένα μετρά οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και νησιών αυτά θα τα βάλουμε τις επόμενες ήμερες θα υπάρχει συστηματική συνάντηση κάθε 2 εβδομάδες με περιφερειάρχη και δημάρχους. Υπάρχουν σημεία στα οποία υπάρχουν κάποιες διαφορές συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρχουν κλειστές προαναχωρησιακές δομές, υπάρχουν διαφορές και στον τρόπο λειτουργιάς τους και το μέγεθος. Πιστεύω ότι καθώς ανακτάμε την εμπιστοσύνη με την ενίσχυση των επιστροφών αυτή η συζήτηση θα μπορεί να γίνει πολύ πιο ομαλά. Στόχος μας είναι κάθε μέτρο που θα ανακοινώνουμε να βοηθού στον περιορισμό των ροών και αυτός είναι ένας κοινός στόχος που έχουμε μαζί με την περιφέρεια Β. Αιγαίου. Είναι δεδομένο ότι οι ανοιχτές δομές που αυτές τη στιγμή επιβαρύνουν τους αστικούς ιστούς του Βορείου Αιγαίου θα κλείσουν οριστικά με την εφαρμογή του σχεδίου. To χρονοδιάγραμμα είναι αυτό να γίνει το καλοκαίρι του 2020. Στόχος μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα