Επιστολή προέδρου Δ.Σ. Κηφισιάς στην ΕΣΗΕΑ με αφορμή το «μπέρδεμα» με τον θάνατο του επιχειρηματία Β. Βάρσου

Επιστολή στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιου Τύπου (ΕΣΗΕΑ) απέστειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Σταύρος Ζαπάντης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ζήτημα σχετικό με δημοσιεύματα για τον εκλιπόντα επιχειρηματία Βασίλη Βάρσο, ιδιοκτήτη του γνωστού ζαχαροπλαστείου «Βάρσος» στην Κηφισιά.

Πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όχι του τοπικού Τύπου, όπως επισημαίνει ο ίδιος ο κ. Ζαπάντης, μπέρδεψαν, λόγω συνεπωνυμίας τον εκλιπόντα επιχειρηματία Βασίλη Βάρσο με τον εν ζωή νυν δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Κηφισιάς, Βασίλη Βάρσο. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα

τη δημιουργία αναστάτωσης τόσο στην οικογένεια του εκλιπόντος, όσο και σε εκείνη του δημοτικού συμβούλου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο πρόεδρος του Δ.Σ. τονίζει προς την ΕΣΗΕΑ ότι:

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή η αναπαραγωγή ειδήσεων από διαδικτυακές σελίδες που δεν ελέγχουν την εγκυρότητα των πληροφοριών τους, καθώς μπορεί να πλήξουν σοβαρά πολίτες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις κ.ο.κ.

Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα έτσι ώστε να προστατεύεται η αξιοπιστία, η ποιότητα και η εγκυρότητα της πληροφόρησης και να μην θυσιάζονται στον βωμό της ταχύτητας και της ποσότητας.

Η επιστολή του προέδρου του Δ.Σ. Κηφισιάς προς την ΕΣΗΕΑDownload

The post Επιστολή προέδρου Δ.Σ. Κηφισιάς στην ΕΣΗΕΑ με αφορμή το «μπέρδεμα» με τον θάνατο του επιχειρηματία Β. Βάρσου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα