Lexus: Εμπλουτίζεται η γκάμα του LC

Η Lexus, σύμφωνα με βρετανικά μέσα, σκέφτεται σοβαρά την ένταξη στην γκάμα του πολυτελούς κουπέ μοντέλου LC, δύο νέων εκδόσεων, που σαν στόχο έχουν την άμεση αντιπαράθεση απέναντι στους Γερμανούς κυρίως ανταγωνιστές.

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική φίρμα προτίθεται να παρουσιάσει τόσο μία «ανοικτή» έκδοση του LC, όσο και την πιο hardcore από άποψη ιπποδύναμης και επιδόσεων, LC F. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, η πρώτη έκδοση θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα βγει στην παραγωγή, το πιθανότερο μέσα στο 2020, έχοντας πάρει το πράσινο

φως από τα μέλη του Δ.Σ. της Lexus.

Πάραυτα, στελέχη της εταιρείας, όπως ο Yoshihiro Sawa δήλωσε συγκρατημένος, θεωρώντας ότι η κατηγορία των πολυτελών οχημάτων έχει ανάγκη από ένα κάμπριο. Ο άμεσος ανταγωνιστής του LC Convertible αναμένεται να είναι η πολυαναμενόμενη Σειρά 8 της BMW, αλλά και η Mercedes S-Class Cabrio.

Σε ότι αφορά το LC F, ακόμα δεν έχει λάβει την έγκριση για να μπει στην παραγωγή. Δημοσιεύματα από την Ιαπωνία αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει κάτω από το καπό ένα νέο biturbo 4,0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει πάνω από 620 PS, ενώ χάρη στην εκτενή χρήση carbon, το συνολικό βάρος θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το νέο Lexus LC F θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος των διαφόρων εκδόσεων της Mercedes S-Class AMG.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα