Kοντονής: Γελοίο να λένε ότι καταργήσαμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για να πάρουν κάποιοι άδεια (VIDEO)

Αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της κυβέρνησης στην απόφαση για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κοντονής είπε ότι ήταν μια απόφαση του συμβουλίου των φυλακών χαρακτηρίζοντας «δολιότητα πρώτου βαθμού το να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα», αναφερόμενος σε σχετική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Είναι ντροπή και δολιότητα πρώτου βαθμού να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε τον εισαγγελέα. Το Ανώτατο δικαστικό συμβούλιο πραγματοποιεί

τις τοποθετήσεις των εισαγγελέων, το οποίο προεδρέευται από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Εμείς καταργήσαμε τις φυλακές τύπου Γ’ που ξέρετε ότι λειτούργησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και δημιούργησαν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία πήγαν να λύσουν» σημείωσε ο Υπουργός.

Ο κ. Κοντονής σημείωσε επίσης ότι επί κυβέρνησης ΝΔ πήραν άδεια κι άλλοι εμπλεκόμενοι με την τρομοκρατία (Χ. Ξηρός) και δραπέτευσαν.

«Ο νόμος των αδειών ισχύει από το 1989. Η τελευταία τροποποίηση προς το αυστηρότερο που έγινε ήταν το 2009 από την κυβέρνηση της Ν.Δ. με αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου καθώς προστέθηκε ως όρος να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του αντεισαγγελέα Εφετών, δηλαδή ανώτατου δικαστικού λειτουργού”. Η κυβέρνηση δεν επέφερε καμία αλλαγή στο νόμο αυτό επανέλαβε ο Σ. Κοντονής σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. «Η παροχή άδειας σε κρατούμενου είναι μια θεσμοθετημένη διαδικασία εδώ και χρόνια και δεν αποτελεί κυβερνητική πράξη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το εάν το ζήτημα της μεταμέλειας παίζει ρόλο στην απόφαση για χορήγηση άδειας σε έναν κρατούμενο, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι το ζήτημα της μεταμέλειας δεν τίθεται σε περιπτώσεις όπου κρίνεται η άδεια από τις φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα